Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Är det SJ eller Region Dalarna som ljuger?

I DT:s artikel Glädjebesked till pendlare i Dalarna berättas att avtalet om Dalatrafiks periodkort på SJ:s tåg i länet sagts upp, vilket oroat pendlare i länet, men att ett nytt avtal förhandlats fram.

– Det sker ingen förändring och resenärerna kan fortsätta att resa precis som vanligt, säger Martin Drakenberg, SJ, i artikeln.

Knappt en månad senare publicerade DT artikeln Så mycket dyrare blir buss- och tågbiljetterna i Dalarna, där regionråd Ulf Berg (M) säger:

– Vid köp av årskort ska två betalningsfria månader gälla – inte tre månader som i dag. Samtidigt införs en avgift på 500 kronor per månad för att periodkorten ska fortsätta gälla på SJ:s fjärrtåg.

Vem ljuger?

Om det är SJ som ljuger, tycker jag synd om det stora antal jobbpendlare som åker med SJ:s InterCity-tåg som går från Mora till Borlänge på morgonen, och får cirka 30 procents höjning av priset för länskortet.

Kanske läge för Tåg i Bergslagen att lägga in en extra motorvagnstur Mora–Borlänge på morgonen som avgår strax före SJs InterCity-tåg?

Mats Tysk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare