Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Äntligen någon som bryr sig om våra skattepengar

 
Krisen i Lufab
Visa alla artiklar

Jag vill ge en stor eloge till kommunjuristen och Lufab:s nya ordförande för visat engagemang. Äntligen finns någon som bryr sig om våra skattepengar, och vågar ifrågasätta den tidigare kommunledningens hantering av Lufabkaoset.

När man läser Susanne Norbergs förklaring (ursäkt) varför det blev som det blev, blir man nästan mörkrädd. När hon berättar om sina åtaganden i de olika bolagen, vilka hon var ansvarig för. Ovetande om hennes utbildning och kunnande så kan man konstatera att uppgiften var övermäktig även för en politiker.

Företag som omsätter flera hundra miljoner kräver en person med hög ekonomisk och juridisk utbildning.

Sak samma kan man konstatera när man läser om Dalatrafiks otroliga bedrift att slarva bort 100 miljoner av våra skattepengar. Hade de anställt några kunniga IT-personer med en lön på 1,2–1,5 miljoner på ett år så hade de sparat in minst 95 miljoner som kunde användas till så mycket annat, som kommunen och regionen nu måste spara in på. Bättre mat till pensionärer, bättre äldrevård och så vidare. Listan kan göras lång.

Gammal Falubo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare