Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Anskrämliga återvinningsstationer

Leksands kommuns återvinningsstationer måste vara de mest anskrämliga, fula, motbjudande, skrämmande, slarvigaste, minst inbjudande till källsortering som man kan tänka sig.

Ska man också köra sönder bilen när man åker dit? Hur ska ni få folk att källsortera mera när det ser så överdjävligt bedrövligt ut?

Landshövding Thörn stod i tv och sade att dalfolket måste bli bättre, när det i själva verket är avfallsbolagen och kommunerna själva som måste rycka upp sig. Jag tänker inte sortera en enda förpackning så länge det ser ut som det gör. Sedan kan ni göra hur många nya dyra fina avfallsplaner och andra skrivbordsprodukter som helst om det inte ser snyggt ut i praktiken. Vilket det inte gör.

Städningen är oftast inget att anmärka på men själva stationerna och ytorna runt om är katastrofala. Borde inte målet vara att Dalarna ska ha de finaste återvinningsstationerna i landet? Nej, tydligen inte.

Låt det se så hemskt ut som möjligt bara! Klart att turister slänger skräp lite hur som helst där. Det kan ju inte bli värre, tänker de.

Ta ert ansvar Dala Vatten och Avfall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare