Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Angående Sjuksköterskeutbildningen på Högskolan Dalarna

Läser och reflekterar över situationen som många studenter lider av på grund av att inte bli godkänd på anatomikursen.

LÄS ÄVEN: Högskolan Dalarna hindrar framtida sjuksköterskor

Det måste ju vara ett generalfel någonstans om elever klarar alla andra kurser och moment men fastnar på anatomin! Fel upplägg? Fel nivå på frågor vid tentan? Personligt tyckande från lärare om vad som är viktigt för sjuksköterskor att kunna?

Funderingarna är många och lägg därtill stressen av att försöka läsa en tung anatomikurs samtidigt som andra kurser för att komma ikapp, vilket resulterar i ännu mer stress av att klara av den kursen man redan är i. Snacka om att lägga grunden för psykisk ohälsa!

Till hösten kommer nästa försök att bli godkänd men att samtidigt läsa en ny kurs (ja, man måste läsa kurserna parallellt) lägger grunden för en hel hösttermin full av stress och ohälsa. Och säkert är det så att många inte orkar och ger upp sina försök att bli sjuksköterska.

Mycket märkligt att man inte ser detta som ett problem på Högskolan Dalarna! Det måste ju synas i statistiken hur många elever som fastnar på anatomin. Vill man på Högskolan bidra till att utbilda fler trygga sjuksköterskor så gör något åt detta nu!

Nu går man vidare i utbildningen och känner sig osäker och otrygg vilket kan leda till brist i patientsäkerheten den dagen vi blir klara!

Frustrerad student med psykisk ohälsa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare