Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Angående det utbredda rattfylleriet

Efter att ha följt debattserien i DT samt på insändarsidan om våra rattfyllerister som förorsakar så många olyckor och skapar för många ett fruktansvärt och livlångt lidande. Hur ska rattfylleriet kunna stoppas när både polis och rättsväsende verkar vara maktlösa? Med strängare straff eller förebyggande åtgärder?

Strängare straff har sällan haft en avskräckande effekt – dessutom finns inte resurser att hitta alla som kör berusade. Dessutom blir strängare straff, typ fängelse, dyrt för samhället.

Förebyggande åtgärder då? Som numera pensionerad bussförare var jag med när man införde alkolås i våra bussar – en mycket bra och effektiv åtgärd. Även om man i början tyckte det var integritetskränkande så vande man sig och det stoppade säkert ett antal fyllekörningar.

Alkolås är mycket effektivt och varför det inte nämns en enda gång i debatten är obegripligt. Alkolås går att montera i alla bilar. Att lagstifta om obligatoriska alkolås borde vara en självklarhet. Det skulle förhindra många tragedier.

Stig Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare