Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ändra beslutet och håll Idre turistbyrå öppet!

Under våren har jag hört rykten om att turistbyrån i Idre ska stängas. Jag har dock tänkt att de som bestämmer kommer att komma på bättre tankar – det är ju klokt folk. Man kan väl inte stänga ner en verksamhet som fyller ett behov. 

Nu läser jag med bestörtning i Mora tidning att Visit Dalarna har beslutat om att stänga Idre Turistbyrå. ”Det var ett enigt beslut”, säger Stefan Linde som sitter i styrelsen.

Enigt behöver ju inte betyda att beslutet var bra. Det kan bero på att de som har fattat beslutet inte har fått en heltäckande information. Att lägga pengar på internationell marknadsföring är bra men när turisten kommer till orten är det också bra om det finns någon som kan guida till lokala sevärdheter. Jag tror att alla företagare på orten kan ge bra och relevanta upplysningar till gäster i bygden men de har ju egna företag att sköta och då kan det vara bra att ha möjligheten att hänvisa till en turistbyrå där turister kan få tips och en bred och neutral information.

Många av er som läser min insändare känner mig och vet att jag under mina femtio år i bygden alltid har värnat om den lokala kulturen och om turismen – både i mitt yrkesverksamma liv (som lärare och utbildningsledare i naturturism på Älvdalens utbildningscentrum) och som informell ”infopoint”.  Mitt telefonnummer används flitigt eftersom att jag kan en del om vår kommun. Nu är jag sedan många år pensionär och innan jag skrev dessa rader funderade jag på om jag skulle skriva den här insändaren eller ej. Det blev en insändare.

Min åsikt är den att lokal kompetens på turistbyrån i Idre behövs. Jag tänker att de som bestämmer ska ändra sitt beslut – det är ju klokt folk! Mitt hopp om en ljusnande framtid för Idre turistbyrå har inte slocknat.

Anders Ejdervik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare