Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Äldreomsorgen prioriteras inte

Jag älskar känslan av att hjälpa och finnas till för de som inte längre klarar av vardagen själv. Jag och mina kollegor älskar vårat jobb så pass mycket att vi hela tiden kämpar för att saker ska bli bättre även fast våra röster aldrig blir hörda, och när de väl blir det så tystas vi ner.

Vi jobbar dubbla skift och ibland även natt för att personalstyrkan inte räcker till och vi inte har några vikarier. Vi är arga och irriterade på varandra för vi är så trötta, men åker ändå till jobbet och gör vårat bästa för våra människor som bor på våran arbetsplats.

Vi stöttar varandra för ingen annan förutom vi kollegor emellan stöttar oss när det behövs. Och sen blir man inkallad till möte för att man haft fyra sjuktillfällen på ett år, är det konstigt? Nej.

Äldreomsorgen idag prioriteras inte, äldre människor prioriteras inte. Men för mig är personerna jag har på min arbetsplats min prio ett. Min prio ett att de ska få den bästa möjliga vård och må så bra som möjligt den tid de har kvar. Jag vill ha tid till att kunna sitta en extra tio minuter med att lyssna på deras historier, att kunna ta en promenad utan att behöva stressa in, jag vill att de ska känna sig sedda.

Personalstyrkan har dragits ner till minimum, vi jobbar ibland ensamma för att det inte finns någon personal. Vart är patientsäkerheten när jag har ensamt ansvar om åtta personer, när jag jobbat 14 timmar i sträck eller tio dagar i rad?

Malung-Sälens kommun är ett svek mot de äldre, vi måste ha en förändring, och det är nu.

Undersköterska i Malung-Sälens kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare