Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Akut uppmaning till ledamöter i Kommunfullmäktige i Borlänge

Annons

Inför beslutet om att eventuellt bygga bort allmänna intressen vid Uvbergsviken och närliggande motionsspår på Hagudden för all framtid.

LÄS ÄVEN: Öppet brev till Kommunfullmäktige i Borlänge

OCH: Ser inga problem med att det byggs bostäder

Ni bör mangrant och enskilt läsa igenom – varenda – inlämnad besvärsskrivelse, som finns i antagandehandlingen i ärendet. Detta då Byggnadsnämnden med Ronny Beyer i spetsen inte verkar ha förmåga att ta till sig de konkreta problem som väldigt många, både grupper, enskilda personer och till och med kommunala enheter som Borlänge Energi har lämnat in! Notera då också de väldigt få, och vaga svar nämnden lämnat på besvären.

Bilda er en personlig ståndpunkt som ni sedan kan stå för, istället för att enbart lyssna på en intern funktion som verkar ha fastat i en ensidig åsikt!

De grundläggande problemen har också framlagts tidigare, såväl vid framtagande av den så kallade Översiktsplanen 2013 som redan 2006 när de första byggnationerna på södra delen av Uvberget presenterades. Nu har även detaljplaneringen tydligt visat att platsen är fel.

Ni kommer rimligen att förstå det idiotiska i att bygga igen den sista och enda plats där allmänheten kan komma till vatten och någorlunda orörd natur på hela sträckan mellan Torsång och Ornäs.

Lek också med tanken på att dra in gator och hus rakt in bland spårslingorna i Mellsta, och föreställ er vilken reaktionen skulle bli. Borlänge slogan inte vara "ful men trevlig" efter det! Men man skulle nog få uppmärksamhet av annat slag!

Lars Prästings

Värna om sista allmänt tillgängliga grönområdet i Torsång

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare