Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Åker de snålskjuts för att spara pengar?

Vi är ett föräldrapar som dagligen ser hur Internationella Engelska Skolan i Falun bedriver idrottsundervisning i Nybroparken för stora klassgrupper. Är det verkligen rimligt att en yta som är avsedd för spontan lek och motion för kommunens invånare systematiskt utnyttjas av en skola för undervisning?

Många gånger tar eleverna plats från små barn som vill leka och som kanske känner ett visst obehag av att en stor samling äldre barn högljutt intar parken i samlad trupp. Kommunen renoverade nyligen Nybroparken för ett stort belopp och resultatet blev verkligen lyckat, men renoveringen gjordes förmodligen inte för att privata skolor skulle ha ytorna som lektionssalar för 20–30 barn åt gången.

Men om det är så undrar vi om Internationella Engelska Skolan varit med och finansierat renoveringen eller om de betalar någon hyra för att vara i Nybroparken? Eller åker de snålskjuts på kommunala anläggningar för att spara pengar åt sina ägare?

Skattebetalande småbarnsfamilj i Nybroparken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare