Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Akademiska resonemang löser inte problemet med gängkriminalitet

De som valt att leva sitt liv i kriminalitet, och som värvar andra till det, bör definitivt utvisas när det går att göra så. Även om de inte kunnat dömas i domstol. Polisens kartläggningar visar att gängen begår grova våldsbrott, narkotikabrott, utpressning och hot mot sin omgivning. Polisen har god kännedom om vilka de är och vad de sysslar med men med lagens krav på bevisföring kan man inte åtala i domstol. Detta förhållande är känt och det pågår nu.

De kriminella är ofta bosatta i så kallade utsatta områden. De flesta i dessa områden vill inget hellre än att leva ett normalt och tryggt liv, men de kan inte stå emot dessa gäng. För att bryta detta krävs krafttag. Det räcker inte med politiska floskler och domstolars och advokaters akademiska resonemang. Det krävs handling och det krävs nu! Man måste se till hur dessa kriminella individers leverne drabbar ”vanligt folk”, de som genererar välfärdssystemet, och hur tryggheten och förtroendet för samhället bryts ner.

Polisen kan med stöd av polislagen tillfälligt omhänderta personer i vissa miljöer. Varför ska regeringen inte kunna avvisa kriminella ur landet även utan att de är dömda? Varför är makthavarna så fega? Det är ohållbart med den situation som utvecklats. Erkänn problemet och vidta erforderliga åtgärder.

Matte

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare