Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Åk med i en epa någon gång – då får ni se hur vanliga bilister beter sig

REPLIK: Kan inte låta bli att ifrågasätta de trafikanter som svär över våra ungdomar i epor (insändare 3/11). Jag vet att det finns nötter bakom ratten på dessa med, men! Som medföljande förälder i min dotters epa flertalet gånger, så måste jag framhäva de bilförare som bara för att det är en epa måste bete sig som svin när dom kör om.

Det är inte alltid epaförarna som ser till att det görs farliga omkörningar, det är lika många gånger den ”vanliga” bilisten. De sträckor det oftast handlar om där en epa blir ”bromskloss” är sträckor där det ändå bara är 40–50 km/tim som hastighet. Hur lång är sträckan innan det går att göra en säker omkörning? Är det nödvändigt att göra en farlig omkörning bara för att jaga en minut eller max två?

Med detta har jag inte sagt att man inte ska köra om, men varför är det så många som inte kan göra det snyggt? Ofta körs det om bara för att det ska markeras vad man tycker om epor, det syns på sättet att utföra omkörningen på. På vägar med högre hastighet brukar det inte vara några större problem att ta sig om.

Svär inte över de ungdomar som kör i 30 km/tim, dom gör ju faktiskt bara rätt! Vet att det finns ett beteende hos en del epaförare som är helt oacceptabelt, men kom inte och säg att det inte finns det hos den ”vuxna” bilisten också.

Jag tror mer på en höjning av hastigheten för epor till 40–50, och hårdare påföljder om dom missköter sig. Åk med någon i en epa och se det från deras sida!

En mamma som lever med, inte emot våra ungdomar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare