Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Åhls församling värnar demokratin

Svar till Åhls församling och demokratin:

Det stämmer att kyrkligt intresserade i Åhls församling länge har verkat för att bevara Åhls församling som ett eget pastorat. I kyrkovalet 2013 var det också ett vallöfte. Församlingen har haft en stabil ekonomi som har möjliggjort detta men medlemstappet inom Svenska kyrkan påverkar även oss.

I valet 2017 gick vi till val på att skapa naturliga mötesplatser för Insjöborna, att ha ett starkt musikliv, att utveckla ungdomsverksamheten samt att värna om vårt kulturarv för kommande generationer. Dessa punkter tror vi är viktiga för ett rikt församlingsliv.

När det gäller frågan om ett eventuellt sammangående med Leksand, Djura och Siljansnäs så kommer stiftsstyrelsen i Västerås stift att besluta om detta i augusti. Alla så kallade indelningsfrågor hanteras av stiftsstyrelsen och inte av kyrkoråd eller kyrkofullmäktige lokalt. Om stiftstyrelsen beslutar om sammangående innebär det att Åhl tillsammans med Leksand, Djura och Siljansnäs församlingar får en gemensam administration. Detta medför, om så blir fallet, att resurser frigörs till verksamhet som kommer församlingsborna till gagn.

Johanna Reichel, ordförande Kyrkorådet

Lars EG Andersson, ordförande Kyrkofullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare