Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Åhls församling går till Leksand?

Det ryktas att man planerar att införliva Åhls församling i Leksands pastorat. Beslut i ärendet ska tydligen fattas i sommar. Det skulle betyda att Åhls församling inte skulle ha eget kyrkoråd och kyrkofullmäktige. Man skulle då inte själva kunna besluta om till exempel budget, bokslut, tjänster och så vidare.

Sådana beslut, liksom andra av större vikt, kommer att fattas av Leksands pastoratskyrkoråd. Tydligen har planerna varit på gång under en längre tid. Då frågar man sig: Varför har inte Åhl-borna fått veta något om detta? Ingen information om dessa planer har gått ut till folket i Åhls församling. Åhl har ju varit en egen självstyrande församling i flera hundra år!

Om den ordningen nu ska upphöra är det märkligt om inte folket får veta om det och säga sitt innan ett sådant omfattande beslut fattas. Svenska kyrkan är väl en demokratisk folkkyrka, eller hur?

Undrande kyrkomedlem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare