Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Absurt förslag av KD – världens utsatta behöver Sveriges stöd

Översvämningar, svält, bombningar och fängslanden är verkligheten för oerhört många i världen. Senaste nytt är att ett flyktingläger brann ner i Grekland och ställde 13 000 på gatan.

I det läget är det obegripligt och absurt att KD-ledaren Ebba Busch kan föreslå att man ska använda biståndsmedel till att bygga fängelser utomlands. Detta när UNHCR, Röda Korset och motsvarande organisationer ropar på ökat stöd och behöver att rika länder, som Sverige, ställer upp!

Vi som samlats till årsmöte med Socialdemokrater för tro och solidaritet i Dalarna har dock inga förväntningar på KD, men däremot på regeringen och på vårt eget socialdemokratiska parti.

Vi uppmanar Socialdemokraterna i regeringen att satsa solidariskt på att Sverige upprätthåller sin biståndsvolym i en värld som i dag behöver vårt stöd och att man tar ett ökat ansvar för flyktingmottagandet genom en generös asylpolitik och ett ja till familjeanknytningsfall – för att barn behöver få leva med sina föräldrar.

Socialdemokrater för tro och solidaritet Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare