Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: 3,5 ton skräp vid behållarna

Svar till signaturen Urbota optimist.

Vi på FTI ansvarar Borlänges och resten av Sveriges återvinningsstationer. Vi beklagar att återvinningsstationen vid Mellstarondellen ofta är stökig och skräpig, vi vill ju såklart att våra stationer ska uppleveras som rena och trygga så att så många som möjligt återvinner. Återvinningsstationen vid Mellstarondellen städas fyra gånger i veckan och vi tömmer behållarna för olika materialslag minst åtta gånger i veckan, men tyvärr ligger stationen lite undanskymd och det verkar många utnyttja för att göra sig av med saker som inte alls hör hemma på en återvinningsstation.

Nedskräpning kräver otroligt mycket resurser, både personellt och ekonomiskt. Bara i år har vi behövt samla ihop 3,5 ton skräp bredvid behållarna.

Hittills har vi landat i att jobba för att ha kvar stationen eftersom vi ser att den används av många återvinnare, men kommer vi inte tillrätta med problemen har vi nog inget val utan behöver göra det som Urbota Optimist efterfrågar.

För den som har skräp som inte är förpackningar behöver man vända sig till kommunens återvinningscentraler som har lösningar för alla för alla andra fraktioner av avfall.

Vi tycker att det är otroligt tråkigt med nedskräpningen, vi vill att det ska vara enkelt och tillgängligt för hushåll att kunna lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning. Vi vidtar nu några åtgärder inom kort och hoppas att det leder till en förbättring.

Mikael Edenqvist

Regionchef Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare