Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Se polisbilen i utryckning som nästan krockar med personbilen: "Måste vara särskilt försiktig"

Polisbilen har blåljus och sirener. Den kör långsamt fram i korsningen Köpmangatan-Landsvägsallén i Sundsvall. Läsarfilmen visar hur nära olyckan är framme. Filmen tros vara från de senaste dagarna.

Annons

TV: Här krockar nästan polisbilen i utryckning med personbilen i korsningen.

– När man kör utryckning och påkallar fri väg då ska den som kör utryckningen vara särskilt försiktig. Man har rätt att köra mot rött ljus och bryta mot hastighetsbestämmelserna men det får inte hända något, säger Stefan Westerlund, biträdande trafikpolischef.

Men trafikanter måste också vara uppmärksamma, menar han.

– Nu är inte alla uppmärksamma i den grad som man skulle önska. Vi måste vara medveten om att bilister inte alltid är med, de kanske har högt ljud på stereon eller sitter i andra tankar, säger Stefan Westerlund.

Stefan Westerlund, biträdande trafikpolischef.

Den 14 januari uppmärksammade vi hur en förare struntar i olycksskyltningen på E4 i Birsta. Blåljuspersonalens vardag kan innehålla riktiga skräckupplevelser.

–Det finns få saker som gör mig så förbannad som när vi står på vägen med reflexvästar, olyckstält och röda bloss men föraren likt förbannat kör fort förbi platsen, sa trafikpolis Niklas Modig då.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning