Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tipsa om brott – få 100 000 kronor i belöning

Svenska rovdjursföreningen utlovar nu 100 000 kronor i belöning till den som lämnar uppgifter om tjuvjakt på varg, björn, lo eller järv, någonstans i landet, som leder fram till en fällande dom.

Annons

Svenska Rovdjursföreningen utlovar 100 000 kronor i belöning till den som ser till att tjuvjägare fälls.

Kampen mot tjuvjägare är ständigt pågående, och nu höjer Svenska Rovdjursföreningen insatsen rejält.

De utlovar nämligen hela 100 000 kronor till den som kan lämna uppgifter om tjuvjakt på varg, björn, lo eller järv någonstans i landet, som leder fram till en fällande dom.

Pengarna kommer dock inte att tas ur föreningens egen kassa. De kommer istället från en anonym värmlänning som enligt dem fått nog av det senaste årets många fall av illegala jakt.

- Jag vill bara att tjuvjägarna ska försvinna, och att vargarna ska få överleva, säger personen som skänkt pengarna till föreningen.

I villkoren för att få ta del av slantarna står bland annat att informationen från tipsaren på ett avgörande sätt ska bidra till att någon som begått grovt jaktbrott mot något av de stora rovdjuren blir avslöjad och dömd för brottet. Pengarna betalas sedan ut när domen fallit och vunnit laga kraft.

– Framför allt hoppas vi att belöningen ska ha en avskräckande effekt, så att människor som är i riskzonen till att begå brott tänker sig för en extra gång och låter bli, säger Torbjörn Nilsson, ordförande i SvenskaRovdjursföreningen, i ett pressmeddelande.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons