Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rikskända semlan från Östersund

Inspirerad av dödskallegodis har bageriet på Ica Odenhallen i Östersund i år gjort en semla med smak av hallon och lakrits. Semlan har nu blivit rikskänd.

Annons

- Allt började med att chefen ville ha ett smakprov på en semla som smakade hallon och lakrits inspirerat av dödskallegodiset med samma smak, säger Malin Åslund som förbereder semlorna på Ica Odenhallen i Östersund.

Semlan består av en vanlig bulle men grädden är smaksatt med lakritsflarn och mandelmassan har bytts ut till hallonsylt.

- Den är god, men rätt maffig så det räcker med en, säger Angelica Sibelius som också jobbar i bageriet.

Angelica Sibelius och Malin Åslund med den numera riksbekanta semlan.

Ica Odenhallen presenterade semlan för första gången på Facebook i lördags den 14 januari och den har stött på en del kritik.

- Det är många som blir arga och tycker att vi förstör den riktiga semlan, säger Malin Åslund.

Semlan från Östersund är nu känd över hela landet efter att Expressen skrivit om den.

Och hur den smakade kan du se i TV-inslaget.

Mer läsning