Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen jagar guldrånare i Stockholmstrakten – flydde i stadsjeep

I samband med ett guldrån i Sundbyberg utbröt skottlossning.
En person uppges ha skadats.
Gärningspersonerna jagas av polisen.

Annons

På platsen har maskerade personer kört in en bil genom en entré och rånat en guldsmedsbutik. En film från rånet visar hur de maskerade männen släpar på minst en väska när de flyr.

– Jag stod i kassan när jag såg en bil köra in genom svängdörren till köpcentrumet, säger ett vittne till Aftonbladet.

Polisen fick in larmet i Hallonbergen i Sundbyberg, utanför Stockholm, vid 18.24 på måndagen.

– Det är många som har hört smällar. Det talas också om pistolliknande föremål. Och att det har varit skottlossning, men mot vad, det vet vi inte just nu, säger Stockholmspolisens presstalesperson Albin Näverberg till Expressen.

STOCKHOLM 20170112 Rånare backade in med en lastbil i en guldbutik i centrala Stockholm vid lunchtid, uppger polisen.Det finns också uppgifter om att rånarna ska ha varit beväpnade. Det är oklart om gärningsmännen fick med sig något byte. Foto Pontus Lundahl / TT kod 10050

Enligt polisen rör det sig om flera maskerade personer som genomfört rånet, okänt hur många. I nuläget kan polisen inte bekräfta att det har avlossats några skott på platsen.

Inledningsvis förekom det uppgiftar om att en person skadats, men polisen har senare gått ut med att ingen fysiskt skadad påträffats, däremot är flera chockade.

Ett vittne lyckades filma rånarna när de flyr. Först syns hur en man plötsligt kommer fram bakom ett kafé som ligger framför guldbutiken. Den mörkklädda mannen släpar en stor väska i marken och strax bakom honom kommer två andra män, skriver Aftonbladet.

Gärningspersonerna jagas av polis. Enligt ett vittne lämnade de brottsplatsen i en "mörk stadsjeep" som senare dumpades och har påträffats av polis.

Polisen skriver via sin hemsida:

"En bil har körts in genom entrén till centrumet och ett rån har fullbordats mot en guldsmedsbutik. Ambulans åker till platsen då en person uppges vara skadad."

Mer läsning

Annons