Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordutredningen i Kevin-fallet återupptas

Åklagarkammaren i Karlstad har i dag beslutat att återuppta förundersökningen om mordet på fyraårige Kevin i Arvika 1998.

Annons

Chefsåklagare Niclas Wargren säger i ett pressmeddelande att det beror på nya uppgifter som framkommit i media den senaste tiden. Det var i DN och SVT:s Dokument inifrån som brister i utredningen avslöjats.

”Jag har beslutat att återuppta förundersökningen då det i samband med den granskning av ärendet som SVT och DN gjort framkommit uppgifter som jag bedömer vara nya omständigheter som motiverar att förundersökningen återupptas, säger chefsåklagare Niclas Wargren.

Till grund för beslutet finns bland annat uppgifter som försvararen skickade in till Åklagarmyndigheten i slutet av förra veckan.

”Det är dock framför allt andra uppgifter som ligger till grund för mitt beslut att återuppta förundersökningen. Vad det är för uppgifter eller ens vad det är för typ av uppgifter kommer jag inte att kommentera ytterligare i nuläget. Nu råder förundersökningssekretess för att utredningen ska få de bästa möjliga förutsättningar att resultera i ett bra arbete”, säger chefsåklagare Niclas Wargren.

Kevins namn inristat i en björkstam i närheten av platsen där man hittade den fyraårige pojken.

Utredningen kommer att samordnas av polisregion Bergslagen med utredare från polisområde Örebro och Dalarna samt med stöd från polisens nationella operativa avdelning.

Det var den 16 augusti 1998 som pojken hittades död utanför Arvika. Två pojkar, fem och sju år gamla, misstänktes för mordet och erkände i förhör. Förhören spelades dock aldrig in, skriver SVT, och pojkarna åtalades aldrig på grund av deras ålder.

Mer läsning

Annons