Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löfven (S) vill ha fortsatt reglerad flyktingpolitik: "Sverige står inför svåra utmaningar"

Socialdemokraterna ska fortsätta stå upp för en reglerad invandring.
– Vi har lagt om politiken och den kursen ligger fast. Men vi står inför stora utmaningar, och det som oroar mig mest är de växande klyftorna, säger statsminister Stefan Löfven, under en pressträff där partistyrelsen gav förslag på nya politiska riktlinjer inför vårens S-kongress.

Annons

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven presenterar partistyrelsens förslag på nya politiska riktlinjer för fler jobb, minskade klyftor och stärkt sammanhållning inför kongressen.

– Vi står inför stora utmaningar och det som oroar mig mest är de växande klyftorna i samhället.

Socialdemokraternas partistyrelse slog under pressträffen fast att de vill behålla den skärpta flyktingpolitiken.

– Vi ska ha en ansvarsfull flyktingpolitik. Vi har haft decennier av generös flyktingpolitik. Den tillfälliga lagen som kom efter de stora flyktingströmmarna 2015 var helt nödvändig. Svensk lagstiftning kan inte skilja sig från övriga EU.

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven samt partisekreterare Lena Rådström Baastad under en pressträff på Socialdemokraterna högkvarter i Stockholm.

Stefan Löfven vill bland annat att arbetskraftsinvandringen ska begränsas. Enklare jobb som städning och diskning ska gå till människor som bor i Sverige.

S-ledningen radade upp en rad politiska riktlinjer som de vill att partiet följer i framtiden. Förutom invandring ska partiet prioritera tryggheten i Sverige, där kampen mot gängkriminalitet ska stå högt upp i kurs, öka antalet regionala satsningar och nygga mer bostäder.

Vill förlänga skolplikten

Även skolan ska ligga högt upp på prioriteringsordningen.

– Vi måste göra mer från samhällets sida för att få e n fungerande skola. Vi vill förlänga skolplikten till 18 år, införa en obligatorisk lovskola och se till att det blir mer undervisningstid i grundskolan, säger Lena Rådström Baastad, partisekreterare.

Socialdemokraternas kongress 2017 har temat ”Trygghet i en ny tid.

– Vi kommer framöver att föra en klassisk socialdemokratisk politik, säger Stefan Löfven.

Mer läsning

Annons