Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jesper Blomqvist tog hem "Let's dance"

Efter en jämn kamp mellan idrottsgiganterna blev det Jesper Blomqvist och Malin Watson som slutligen vann årets upplaga av "Let's dance"

Annons

Publiken röstade fram fotbollsspelaren och hans partner till seger och för Jesper Blomqvist finns det bara ett ord för att beskriva upplevelsen.

Jesper Blomqvist med sin danspartner Malin Watson vann Let's Dance-trofén glasskon i fredagens final i TV4.

– Magiskt, säger han till TT, indränkt i segerchampagne. Nu ska han och Malin Watson fira med mer av den varan.

– Det har inte riktigt sjunkigt in än, men det kanske är champagnens fel.

– Champagne och ostbågar blir det nu, säger Malin Watson om valet av efterfest.

Silvermedaljören Anja Pärson verkar inte allt för besviken över förlusten.

–Det känns jättebra, jag är så nöjd med min och Calles insats, säger hon. Svider en sån här förlust mer än en i skidbacken?

– Nej, jag är glad för Jespers skull, han är en värdig vinnare. Han kom in som reserv och har tränat stenhårt och jag är så nöjd med slutnumret, det blev verkligen pricken över i:t, säger Anja Pärson.

Anja Pärson med sin danspartner Calle Sterner efter förlusten i fredagens final i TV4:s Let's Dance.

Efter att juryn hade poängsatt finalisternas tre dansnummer ledde Jesper Blomqvist och Malin Watson med två poäng över Anja Pärson och Calle Sterner. Den tidigare fotbollsspelaren och hans danspartner fick full pott 30 poäng för två av tre nummer.

Du dansar jävligt bra samba och du juckar för livet, löd domaren Tony Irvings utlåtande om Jesper Blomqvists samba. Tävlingsmomenten under kvällen innefattade bästa latin, där båda paren framförde en samba, bästa standard och american slow för Jesper och Malin och wienervals för Anja och Calle och en avslutande showdans som paren komponerat själva.

Eld, glitter, takdans och ett Abba-medley gav bägge paren tio poäng från samtliga av jurymedlemmarna i sina spektakulära slutnummer, men det blev alltså Jesper Blomqvist som tog hem den röda glasskon i årets sista "Let's dance"

Jesper Blomqvist (bilden) med sin danspartner Malin Watson vann Let's Dance-trofén glasskon i fredagens final i TV4.

Mer läsning

Annons