Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allianspartier röstade fram SD kanditater

Allianspartierna gjorde upp med Sverigedemokraterna och röstade fram SD kandidater till viceordförande poster i olika nämnder. I sin tur stödde SD alliansens kandidat till ordförande posten i kommunfullmäktige.

Annons

Detta skedde under fullmäktige sammanträdet på måndagskvällen i Hässleholm. I och med uppgörelsen så tappade socialdemokraterna sina viceordförande uppdrag. Anledningen till uppgörelsen var att SD:s Patrik Jönsson utmanade Douglas Roth (M) om ordförande posten i kommunfullmäktige skriver Norra Skåne.

Det ledde till en paus på 20 minuter med partiöverläggningar. Vilket i praktiken innebar att kristdemokraterna, liberalerna, moderaterna och det lokala partiet Folkes Väl kom överens med SD.

Man gick SD till mötes och röstade fram deras kandidater till vice ordförande poster. Samtidigt röstade SD fram alliansens kandidater till ordförande poster. De rödgröna förlorade samtliga omröstningar med 31 - 30.

Trots uppgörelsen så uppgav SD till Norra Skåne att det inte finns något formellt samarbete mellan alliansen och SD. Socialdemokraterna var av en annan uppfattning och menade att alliansen sålt sig för att få behålla ordförandeposterna.

Mer läsning

Annons