Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägarens besked om Dragon Gate – det spektakulära miljonbygget ska säljas

Dragon Gate i Älvkarleby är till salu.
– Nu hoppas jag att försäljning leder till en blomstrande verksamhet på Dragon Gate, säger kommunalråd Marie Larsson (S).

Annons

TV: Vi sände live från platsen på tisdagsmorgonen

Mer läsning för dig som är Plus-kund:

I sju år har rummen på Dragon Gate väntat på incheckning – Arbetarbladet på husesyn i öde hotell

Livsfara, rockshow och "Sveriges sämsta bygge" – här är historien om Dragon Gate

Dragon Gates svenska vd informerade kommunledningen i Älvkarleby att kulturmonumentet ska säljas, vilket SVT var först med att rapportera om. Prislappen är ännu inte satt, men klart är att Dragon Gate ska säljas via en svensk mäklare.

– Det här är något som många undrat över i många år, när ska det bli färdigt. Nu kan man börja bedriva verksamhet här och jag är övertygad att det sitter någon som är intresserad, antingen i Sverige eller i Kina eller i övriga världen, säger Lars Westin på Skandiamäklarna kommersiella Stockholm till SVT.

Bygget påbörjades 2004 och har blivit färdigt i etapper, men mycket har dragit ut på tiden. Så sent som i december gav kommunen klartecken för hotellet att öppna.

Älvkarleby kommun ska kalla till en presskonferens imorgon onsdag, där vd Kenny Li, mäklaren och representanter från kommunen medverkar.

Kommunalråd Marie Larsson, S, säger såhär om den unika byggnaden:

– Nu hoppas jag att försäljning leder till en blomstrande verksamhet på Dragon Gate. Det går inte att svara på hur mycket pengar kommunen satsat på Dragon Gate, men nu hoppas vi det här skapar dragningskraft och blir en sak som leder till att fler människor vår kommun.

Arkivbild.

Mer läsning