Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innehållsrik utflyktsdag för RPG i Borlänge-Säter

Det har varit tradition för RPG i Borlänge-Säter att ordna en bussresa för medlemmarna i slutet av vårens verksamheter.
I år bestämdes att resan inte skulle bli längre än till Leksand, varför man kom överens om att den skulle göras i privatbilar.

Annons

INSÄNT. Starten skedde utanför Pingstkyrkan i Borlänge och första stopp blev St. Persgården i Leksand, där förmiddagskaffe väntade. Samtidigt som det intogs, berättade makarna Grönroos om sitt arbete i Etiopien, där de varit under sju år. Med den regim som då fanns i landet innebar det stora svårigheter för verksamheten. Den nuvarande regimen har mycket mer demokratisk inriktning.

Efter samlingen i St. Persgården förflyttade vi oss ner till Kajen och gick ombord på M/S Gustaf Wasa, som tog oss med på en två timmars båtresa på Siljan. Under färden serverades en mycket god lunch. Vi kom så långt att vi såg Rättviks kyrka på avstånd.

Efter båtresan tog vi oss till Leksands kyrka, där komminister John Sund först höll en kort andakt, där han också sjöng en sommarsång på dalamelodi. Sedan berättade han om kyrkan som byggts upp efter två bränder och som fått en lökkupol, vilket är ovanligt i Sverige, men kanske har att göra med att svenska soldater var fångar i Ryssland efter krigen på Karl XII:s tid.

John Sund berättade också att han gärna använder sig av talarstolen i Leksands kyrka, eftersom han då bäst syns och hörs av kyrkobesökarna, oavsett vilken plats de sitter på.

Som avslutning på utflyktsdagen for vi till PMU:s second handaffär vi Leksands södra utfart, där vi fick eftermiddagskaffe och även möjlighet att fynda i butiken.

Den 22 augusti blir det sommarmöte för RPG:s distrikt Norra Svealand på Sjöviks folkhögskola.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons