Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-ansökan kom aldrig in

/
  • Ingen repris. 1999 avgjordes dam-VM i innebandy i Kupolen i Borlänge, men det kommer att dröja innan mästerskapet är tillbaka i Dalarna. Det fanns chans att få VM 2009, men någon ansökan skickades aldrig in…
  • Foo: Lars Dafgård/arkiv

Annons

I fredags, den 27 april, gick tiden ut för distrikten att anmäla sitt intresse för att arrangera världsmästerskapet om två år.

Då hade Halland, Västerbotten, Västmanland och Östergötland gjort sin ansökan.

Men inte Dalarna - trots att IBF Falun, som varit drivande i frågan, redan i februari deklarerade att en ansökan skulle göras och distriktsförbundets styrelse sagt ja till kandidaturen.

Tidningen talade i går vid två tillfällen med Dalarnas Innebandyförbunds ordförande, Stig Pettersson.

Vid det första samtalet:

- I Dalarna har vi stora möjligheter att arrangera ett bra VM, bland annat tack vare möjligheterna med Falu Kuriren Arena. Vi håller på att lämna in ansökan.

Den skulle ha varit inne hos Svenska Innebandyförbundet i fredags.

- Du . det måste jag kolla upp med kansliet, säger Pettersson.

Vid det andra samtalet:

- Vi har missat att söka VM, så är det. Det är mycket som fallit mellan stolarna vad gäller ansökningen. Jag kan inte peka ut någon syndabock, men vi har inte haft någon dialog mellan oss och IBF Falun. Dessutom har kansliet haft väldigt mycket att göra, säger Stig Pettersson.

- Självklart är det här beklagligt. Nu får vi i stället se fram mot framtida matcher, bland annat jobbar vi med att få arrangera den stora ungdomsturneringen SIBF-cupen 2009. Kansliet håller just nu på med att förbereda en ansökan om att få den, säger Stig Petttersson.

- Jag kan inte säga så mycket mer.

För åtta år sedan, 1999, arrangerades dam-VM i innebandy i Borlänge. Tio år senare var tanken att turneringen återigen skulle avgöras i Dalarna.

Så blir nu inte fallet.

Mer läsning

Annons