Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad händer i IBF nu?

Annons

Men trots stundens känslor har Camilla svårt att bara känna besvikelse efter säsongen som tog slut i söndags. Och bronsmedaljerna kommer ju med posten så småningom.

- Det här har utan tvekan varit den bästa säsongen jag har varit med om. Själv tycker jag att jag gjort min bästa säsong och det samma gäller hela laget. Många har svarat för optimala insatser.

Redan i kväll träffas tjejerna i IBF Falun. Inte för att gråta över det som har varit utan titta framåt.

- Närmast handlar det hur vi ska fortsätta träna. Vi har ju två tjejer som ska spela VM och vi ska hjälpa dem att hålla i gång.

Hur fortsättningen ser ut för egen del vet Camilla Granelid inte ännu. Innan hon tar beslut om sin framtid som spelare eller kanske framför allt som tränare vi hon kunna ge sig själv bra svar på de frågeställningar hon har.

- Jag tycker vi har haft ett optimalt upplägg den här säsongen, vi har fått ut det bästa av alla spelare, men bevisligen räckte det inte ända fram. Jag vet inte hur det ska kunna bli bättre till nästa säsong?

Hur länge tänker du fundera?

- Till jag vet att jag kan ta ett väl underbyggt beslut, till jag har bra svar på de frågor och funderingar jag har.

När etablerade och erfarna spelare som Jenny Magnusson och Maria Söderström slutar och några kanske byter klubb blir det ju också något av en nystart.

- Ja, det är nog ofrånkomligt. När vi hade avslutningsfest i fjol kändes den också som en start på nästa säsong. I år finns risken att avslutningsfesten verkligen blir en avslutning med tårar för många.

När det gäller framtiden för IBF-tjejerna ska också sägas att avgående coachen Kimmy Dalbjer arbetar för fullt med att hjälpa klubben i jakten på nya spelare.

En ny testmatch är också inplanerad inom den närmaste framtiden. En testmatch där mer etablerade spelare än senast ska visa upp sig är det meningen.

Mer läsning

Annons