Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tilltänkte IBF-coachen jagas av Jönköping

Annons

Jernberg coachade förra säsongen Iksu Ungdom i division 1 och spelade samtidigt i Umeå City i ettan. För en tid sedan kontaktades han av den avgående IBF-coachen Kimmy Dalbjer för att lockas till Falun som efterträdare till honom.

- Jag är smickrad över Faluns erbjudande. Att ta hand om ett elitserielag skulle vara spännande. Men jag vill samtidigt fortsätta spela innebandy också, säger Daniel Jernberg.

Det vet Jönköping, förra säsongens tiondelag i elitserien.

- De hörde av sig för ett par veckor sedan och vill att jag skriver på för dem. Det är väldigt lockande, säger Jernberg.

Men forwardens övergång kan stoppas av Umeå City.

- Jag har ett år kvar på kontraktet med dem. Först sa klubben att den inte skulle hindra mig om jag ville vidare, men nu verkar det som om den vill ha betalt för en övergång, berättar han.

- Det är lite struligt just nu.

När ska du lämna besked till IBF Falun?

- Vi ska höras av i slutet av den här veckan. För tillfället kan jag varken säga bu eller bä vad gäller någonting, säger Daniel Jernberg, som i rollen som coach också jagas av damelitserielagen Iksu och Skellefteå.

Fler IBF-nyheter:

Backen Maria Lennartsson, född 1980, och målvakten Hanna Sohlin, född 1988, har förlängt sina kontrakt.

- Maria med ett år, medan Hanna har skrivit på för två år, säger Kimmy Dalbjer, som arbetar med att sätta ihop nästa säsongs trupp.

- Den ska innehålla 23 spelare och just nu har vi 16 tjejer under kontrakt.

IBF Falun väntar just nu på svar om en fortsättning från bland andra veteranen Camilla Granelid och målvakten Katja Hinders.

Mer läsning

Annons