Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Therese 16 år - matchhjälte

/
  • Inget mål. Den här gången blev det inget mål för matchhjälten Therese Karlsson. Foto: Gunnar Bäcke
  • Kramkalas. Therese Karlsson kramas om efter ett av hennes fyra mål i segermatchen mot RBK Göteborg. Foto: Gunnar Bäcke

Annons

- Usch, det här vill jag inte Micko (KIAS Moras tränare), var hennes första kommentar när pressen ville ha en pratstund med henne.

Men gör man fyra mål, dessutom alla i en och samma period, den sista, får man stå ut med frågor från massmedia. Och Therese svarade.

- Det här trodde jag inte när jag vaknade i morse. Man tänker inte på att göra en massa mål utan bara göra så gott man kan, säger Therese.

Den första perioden var sex minuter gammal när tidigare KAIS Moraspelaren Caroline Bergius gav RBK Göteborg ledningen.

Det blev också periodens enda mål.

I andra började hemmalagets spel fungera lite bättre. Emma Andersson kvitterade. Lina Sticko och Johanna Persson såg till att KAIS Mora kunde gå till pausvila inför den sista perioden med en tvåmålsledning.

Den sista perioden blev Therese Karlsson show. Och den började redan efter 46 sekunder.

Och när klockan visade 12.55 hade hon smällt in ytterligare tre mål. Och som grädde på moset frispelade hon Johanna Persson som kunde fastställa slutresultatet till 8-2.

- Det var viktigt att vi kunde vända 0-1 till 3-1 i andra perioden. Sedan tycker jag vi gjorde bra när vi trummade på trots en stor ledning. det kan ju bli målskillnad, menar fyramålsskytten Therese Karlsson.

Mer läsning

Annons