Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnbacken förlänger med IBF Falun: "En viktig pusselbit"

Emil Johansson förlänger sitt kontrakt med IBF Falun.
Det nya kontraktet med dalaklubben sträcker sig över säsongen 2019–20.
– Det känns fantastiskt skönt att en sådan viktig pusselbit för framtiden är klar, säger klubbchefen Patrik Bäck i ett pressmeddelande.

Annons

Emil Johansson har haft en lysande inledning på säsongen och ligger tvåa i SSL:s poängliga med 25 poäng på nio matcher.

Den 24-årige backen, som är självskriven i landslaget och blir en av nyckelspelarna i VM i december, har nu också bestämt sig för att fortsätta karriären i Falun i minst tre år till efter den nu pågående säsongen.

– Jag är självklart jätteglad och tacksam att redan nu veta vart jag skall fortsätta min karriär. Föreningen har presenterat en jättebra lösning för mig som ger mig möjligheten att fortsatt utvecklas som spelare och människa i Falun, säger Emil Johansson i ett pressmeddelande.

IBF Faluns klubbchef Patrik Bäck är förstås helnöjd med att ha förlängt kontraktet med tre år med en av lagets nyckelspelare.

– Så klart känns det fantastiskt skönt att en sådan viktigt pusselbit för framtiden är klar. Emil har under åren han representerat klubben växt fram till att bli en av världens bästa spelare, i min värld just nu utan tvekan den bästa backen som finns. Han fullkomligt flyger fram och är den drivande motorn bakom vårt anfallsspel. För oss är det viktigt att visa sponsorer, supportrar och övriga innebandy-Sverige att IBF Falun fortsatt kommer att vara en förening som är med och slåss om titlar i flera år framöver, säger Patrik Bäck.

LÄS ÄVEN:

Lind: "Semifinalförlusten det bästa som kunde hända IBF Falun

Sex spelare från IBF Falun i senaste landslagstruppen

Mer läsning

Annons