Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon Palmén om att flytta hem: "Klart Falun är ett bättre lag, men..."

Precis som det kom ut uppgifter om förra veckan så är nu Simon Palmén klar för en återkomst till Örebro Innebandy.
För Sporten berättar han om valet att nobba svenska giganterna Falun för att i stället försöka etablera Örebro i superligan.
– Hade jag trott att Örebro varit en slagpåse så hade jag aldrig stått här, säger Palmen.

Annons

Redan innan säsongen tog slut, före det att Simon Palmén skulle spela SM-final med Falun, så kom det ut uppgifter att det nyblivna SSL-laget Örebro hört av sig för att vilja värva Lillånfostrade Simon Palmén.Och så sent som förra veckan kom uppgifter på att Palmén bestämt sig för att flytta hem till Örebro, men inte förrän under måndagen så offentliggjorde klubben värvningen på en presskonferens.

– Vi har valt att dementera alla rykten eftersom det bara är rykten, utan det som händer är det som sker på plats. Vi ser det absolut som vårt största förvärv. Sedan finns det säkert andra spelare som har synpunkter på hur vi beskriver det, men för vår del ser vi det absolut som vår största värvning någonsin, säger Erik Eskils i Örebros sportgrupp.

Palmen lämnade Lillån 2013 för spel i Warberg i superligan. Där höll han till i två säsonger innan svensk innebandys giganter, Falun, hörde av sig 2015. Det blev två år i dalaklubben och ett SM-guld nu i våras där Palmén blev målskytt i finalen mot Växjö.

Men nu vänder han hem till Örebro igen för spel i SSL-nykomlingen.

– Jättekul att få komma hem igen och spela innebandy i Örebro, säger Palmén.

Här skriver Simon Palmén på kontraktet med Örebro Innebandy. Till höger en nöjd Erik Eskils i Örebros sportgrupp.

Vad fick dig att välja Örebro till slut?

– Det är alltid en helhet och klart att få spela med Falun och slåss om SM-guld var ett alternativ hela tiden. Men någonstans var det chansen att etablera Örebro som stad och klubb i SSL som var det som avgjorde och att få vara med på den resan.

Rent krasst är det ju ned nedköp att gå från Falun till Örebro, men du resonerar inte så?

– Nej. Varje lag har sina mål så klart. Spelar man i Falun så siktar man på guld. Spelar man i Spelar man i Örebro nästa säsong så är det andra mål och man spelar efter dem. Klart att Falun är ett bättre lag så, men som sagt har man olika mål och jag tror Örebro har chans att klara sitt.

Och vad är målet?

– Det är klart att som nykomling handlar det alltid om att hänga kvar. Sedan får man se hur laget ser ut till slut och se vid försäsongsmatcherna och början av säsongen hur laget faktiskt ligger till jämfört med de andra lagen. Visar det sig att det går bra direkt kan man höja målsättningen. Men grunden är att hänga kvar från början så klart.

Hur ser du på den resa Örebro gjort?

– Man har att tacka många av spelarna som varit med från början som Marcus Ekengren som haft chansen att spela i SSL många år men som valt att stanna kvar för att han tror på sitt lag. Det är klart att det gett resultat. Sedan trodde jag väl inte att Örebro skulle vara i SSL redan nu, men de har visat att de satsat stenhårt och visat att de klarat det.

Finns det en bra grund att stå på i Örebro?

– Det tycker jag absolut. Hade jag trott att Örebro varit en slagpåse så hade jag aldrig stått här, liksom. Jag tror stenhårt på att Örebro kan hänga kvar och att spelarna som finns och hela föreningen är redo att göra det.

Såg du framför dig att du förr eller senare skulle återvända hem till Örebro?

– Klart att folk kan tro att det här är ett steg tillbaka, att trappa ner, men så är det inte. Det är inte å att jag nu kommer vara här resten av livet. Inget är klart på så vis. Nu är det att köra den här säsongen, sedan får v se. Förhoppningen är att det går svinbra och att vi fortsätter på det här.

Simon Palmén

Ålder: 24.

Position: Center.

Moderklubb: Lillån.

Tidigare klubbar: Warberg (2013–2015), IBF Falun (2015–2017).

Aktuell: Nyförvärv i Örebro Innebandy inför klubbens första säsong i SSL.

Simon Palmén återvänder till Örebro.

Mer läsning