Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF Falun tappade matchen på två minuter – fick en poäng mot Helsingborg

IBF Falun åkter till Helsingborg med seger i sikte. Länge såg det ut att gå vägen för dalalaget, men två snabba mål förändrade matchen och Faluns poängskörd.

Annons

Falun kom till bortamatchen mot Helsingborg med seger mot Warberg i ryggen. 55 minuter in i matchen såg de ut att kunna vända hem till Dalarna med en seger, men två snabba hemmamål spolierade den förhoppningen.

Första periodens enda mål signerades av Emil Johansson i numerärt överläge. I period två kom först kvitteringen från Helsingborg, sedan gjorde Simon Cederström ännu ett powerplay-mål.

– Vi gör två mål i PP, så det är ju jättebra. Framför allt nu när var Galante var borta. Trodde det skulle vara stora problem, men det gick bra ändå, säger Faluns tränare Thomas Brottman efter matchen.

Den andra perioden karaktäriserades av utvisningar och spelet blev lidande för båda lagen, främst för Falun.

– Det kommer lite konstiga utvisningar på oss. Vi får kämpa oss genom perioden och vi får en uppförsbacken i hela matchen efter det.

Efter Casper Backbys 3–1-mål i sju minuter in i den tredje perioden såg dock allt ut att lösa sig för Falun. Den seger som på förhand förväntades var på god väg att hämtas hem. Men sedan kom började Helsingborgs korta, men effektiva jakt.1–3 blev 3–3 inom loppet av en och en halv minut.

– Vi håller det rätt bra, även om vi inte spelar perfekt, till deras 3–2-mål. Därifrån tar de över matchen och vi blir passiva.

– Vi släpper igenom Helsingborg för lätt, de får ta skott där vi redan innan matchen visste att de är bra.

Helsingborg som red vidare på sitt momentum efter kvittering jagade även ett avgörande mål, men något sådant skulle aldrig komma, vare sig under ordinarie tid eller i den fem minuter långa förlängningen. Matchen slutade 3–3 och Brottman kände sig ambivalent efter matchen.

– Vi får ju vara glada för den poängen vi får med tanke på hur matchen går för oss och hur den utvecklar sig. Men samtidigt så ledde vi till det var fem minuter kvar av tredje.

Vad gick fel?

– Våra yngsta spelare är bäst på planen, jag tycker att de killar med landslagsrutin och som är ledare måste kliva fram och visa resten av laget hur det ska gå till.

Vad tar ni med er från matchen?

– Vi kan ta med oss att vi fortfarande är obesegrade på bortaplan och att vi toppar serien. Sen får vi ta med oss att vi inte kan låta motståndarna bestämma vilket tempo vi ska spela i, det är vi som ska styra det.

Helsingborg–Falun 3–3(0–1, 1–1, 2–1, 0–0)

Första perioden: 0–1 (4.05) Emil Johansson(Johannes Larsson)

Andra perioden: 1–1 (9.34) Daniel Johnsson(Mika Kohonen), 1–2 (17.58) Simon Cederström(Rasmus Enström)

Tredje perioden: 1–3 (6.52) Casper Backby(Emil Johansson), 2–3 (14.24) Daniel Johnsson(Jami Manninen), 3–3 (15.44) Daniel Johnsson(Jonathan Skoglösa)

Skott: (1–7, 4–11, 8–7)

Utvisningar FCH: 3 x 2, IBFF: 3 x 2

Domare: Ola Hamberg(Göteborg) och Daniel Skoog(Torslanda)

Publik: 1353

Mer läsning

Annons