Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF Falun avgjorde semifinalrysaren efter stark avslutning – två segrar från SM-final

Precis som i den första semifinalen fick IBF Falun, utan Rasmus Enström, en mardrömsstart mot Linköping på hemmaplan.
Den här gången kom Falun tillbaka och vann med 6–3 efter en stark avslutning och leder nu semifinalserien med 2–1 i matcher.

Annons

Inför den tredje semifinalen hade Falun och Linköping vunnit varsin match på bortaplan. På fredagskvällen fick hemmapubliken inledningsvis se ett försvarsmässigt väldigt slarvigt Falun.

Stort IBF Falun-jubel efter Omar Aldeebs 4–3-mål.

Redan tre minuter in i matchen fick Linköping en straff som Johan Rehn räddade. Östgötarna ledde med 1–3 drygt tolv minuter in i matchen, och i alla fall två av målen kom till efter jätteslarv i IBF Falun.

Det största misstaget stod Simon Cederström för som slog en indianare rakt till Oskar Seth som passade fram till Felix Lanver som hängde in 1–2.

Noterbart var att Faluns ordinarie lagkapten Rasmus Enström inte fanns med i matchen. IBF-stjärnan befann sig på Falu BB tillsammans med sambon Frida Lindgren i väntan på familjens andra barn.

Backen Thomas Holmgren var tillbaka efter magsjuka. Han spelade inte i första perioden, men fick speltid i andra perioden där Falun gick på hårt för en kvittering.

Vikarierande lagkapten Emil Johansson var en av planens giganter och gjorde periodens enda mål till 3–3.

Det var således likaläge inför tredje perioden som länge var dramatisk innan Omar Aldeeb sköt Falun till ledningen för första gången i matchen, med tolv minuter kvar av perioden.

Linköping orkade sedan aldrig resa sig utan IBF Falun ökade på till 6–3 som också blev slutresultatet.

Falun vann och har nu tagit ledningen i semifinalserien med 2–1 i matcher och är nu två segrar från en plats i SM-finalen i Globen.

Match nummer fyra spelas i Linköping på måndag kväll.

Matchfakta: Semifinal 3:7

IBF Falun–Linköping IBK 6–3 (2–3, 1–0, 3–0)

Första perioden: 0–1 (3.21) Matej Jendrisak (Gustav Fritzell), 1–1 (4.52) Johan Fahlström (Jonas Adriansson), 1–2 (6.23) Felix Lanver (Oskar Seth), 1–3 (12.07) Gustav Fritzell (Joel Dagman), 2–3 (15.24) Alexander Galante Carlström (Johan Fahlström).

Andra perioden: 3–3 (12.49) Emil Johansson (Simon Cederström).

Tredje perioden: 4–3 (8.14) Omar Aldeeb (Emil Johansson), 5–3 (15.38) Alexander Galante Carlström (Omar Aldeeb), 6–3 (16.59) Jonas Adriansson (Alexander Galante Carkström).

Skott: 23–19 (10–7, 8–4, 5–8)

Utvisningar: IBF 2x2, LIBK 1x2.

Domare: Thomas Andersson, Rickard Wissman.

Publik: 2300.

IBF Falun leder semifinalen med 2–1 i matcher.

Mer läsning

Annons