Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluns poängback nominerad till Årets spelare: "Det offensiva sitter i ryggmärgen"

Ett snitt på över två poäng per match.
Som back.
Då är det inte konstigt att IBF Faluns Emil Johansson är nominerad till Årets spelare i SSL.

Annons

Emil Johansson, IBF Falun.

24 mål och 35 assist. 59 poäng på 27 grundseriematcher.

Att Emil Johansson haft en minst sagt produktiv säsong på sin backplats är närmast en underdrift. Nu har han också uppmärksammats av SSL med en nominering till utmärkelsen som Årets spelare.

– Det handlar om att hitta nya vägar. Ibland gör man saker som sitter i ryggmärgen. Det offensiva sitter i ryggmärgen, säger Johansson till Svenska Innebandyförbundets webbplats.

Poängnoteringen på 59 pinnar är ett nytt rekord för Johansson, och även i slutspelet har han fortsatt att leverera. Falun är klart för final och backen har registrerats för 19 poäng (9+10) på tio matcher. Med det ligger han tvåa i hela slutspelets poängliga – endast efter lagkamraten Alexander Galante Carlström – som blev utsedd till Årets spelare under fjolåret – på 22 poäng.

LÄS MER: Finalklara IBF Falun tog revanschernas revansch – slog ut Storvreta inför kokande publikhav

– Vi ställer höga krav på varandra. Fallerar någon försöker vi lyfta upp den spelaren. Jag sätter press på mig själv också. Gör man en dålig match lyfter man sig till nästa match. Det sitter mycket i huvudet att verkligen göra det match ut och match in. Att aldrig ta något för givet, säger Johansson till sajten.

Utöver Johansson är även Linköpings Tobias Gustafsson, Storvretas Mattias Samuelsson och Mullsjös Kasper Hedlund – än så länge – nominerade till utmärkelsen.

"Emil Johansson är Faluns motor. Han har en till synes fri roll där han opererar. Ena stunden är han högerback. Andra stunden är han bakom offensivt mål. Han är bland spelarna som har störst inflytande på hur Falun spelar. Johansson är väldigt modern i hur han spelar. Han är gångbar i alla delar av spelet", skriver förbundet i sin motivering.

MER OM IBF FALUN (FÖR PLUS-KUNDER):

Brottman ödmjuk inför debutantmotståndet i finalen: "Ett lag som slagit oss i två av två..."

Rasmus Enström om första finalveckan som pappa: "Det gäller att akta ryggen..."

Klart: Spelartrio stannar – och Brottman förlänger med IBF Falun: "Vi är här för att stanna"

Mer läsning

Annons