Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falun bortaslog Linköping – kvitterar i semifinalserien: "Måste fortsätta så här"

Efter chockförlusten i måndags på hemmaplan var IBF Falun tvingade att bortaslå Linköping för att kvittera semifinalserien.
Då visade fjolårets svenska mästare klassen och vann med klara 6–2.
– Vi har bättre koll på dem idag, säger Rasmus Enström till SSL Play.

Annons

Det blev en blytung hemmasmäll på annandag påsk i första semifinalen mot Linköping. Då vann östgötarna med 9–5 efter svajiga ingripanden från målvakten Johan Rehn och försvaret i IBF Falun.

(+) LÄS MER:  Falun-målvakten sågar sig själv efter förlusten: ”Rätt att jag blev utbytt”

Det blev ett stort IBF Falun-jubel på onsdagskvällen borta mot Linköping.

På onsdagskvällen behövde Falun en seger för att kvittera semifinalserien till 1–1 i matcher inför match tre på fredag hemma i Jalas arena.

Malte Lundmark var nära ett ledningsmål redan efter ett par minuter innan Linköping började ta över och skapa lägen i början av matchen. Johan Rehn markerade tydligt att han inte skulle ha en lika dålig kväll en gång till utan spikade igen i två perioder.

Då klev Alexander Galante Carlström fram och sköt in 0–1, 16.45 in i matchen, efter att ha vänt om i slottet på en smart passning av Johannes Larsson. Med en sekund kvar av första perioden ökade sedan Johan Fahlström på till 0–2 för IBF Falun efter ett riktigt krigarmål där han högg på en retur.

– Vi har mycket bättre koll på Linköping än hemma senast. Jag tycker att vi skapar mer än vad de gör och ställningen speglar matchbilden, säger Rasmus Enström till SSL Play.

I andra perioden trodde kanske de flesta att Linköping skulle vara mer aggressivt på planen. Men icke. Istället fortsatte Falun att spela smart och klokt och samtidigt skapa flera lägen.

Halvvägs in i mittperioden hade ett rosaklätt bortalag ökat ledningen till 0–4 efter mål av Johan Fahlström, hans andra för kvällen, och Casper Backby. Falun radade sedan upp fler lägen med ett par avslut som träffade hemmamålvaktens hjälm.

Linköping tryckte på i slutet av mittperioden men lyckades inte få hål på en omutbar Johan Rehn, trots att man också fick ett powerplay.

I tredje perioden fick hemmalagets Felix Lanver till slut hål på Faluns målvakt, i powerplay. Men, Emil Johansson replikerade bara ett par minuter senare. Linköping gjorde sedan 2–5 i spel fem mot tre men kom aldrig närmare.

Rasmus Enström fastställde slutresultatet till 2–6 i slutminuterna, framspelad av Galante Carlström.

LÄS MER: Utbytt senast – nu var Faluns stjärnmålvakt nära att hålla nollan: "Klart bättre idag"

På fredag kan IBF Falun ta ledningen i semifinalserien, som nu står 1–1, om man klarar av att vinna på hemmaplan mot Linköping, i match tre.

– Vi måste fortsätta på det här sättet på fredag. Vi gjorde det mycket bättre än i måndags, framför allt försvarsmässigt, säger Johan Rehn.

Matchfakta: Semifinal 2:7

Linköping IBK–IBF Falun 2–6 (0–2, 0–2, 2–2)

Första perioden: 0–1 (16.45) Alexander Galante Carlström (Johannes Larsson), 0–2 (19.59) Johan Fahlström.

Andra perioden: 0–3 (7.18) Johan Fahlström (Emil Johansson), 0–4 (9.01) Casper Backby (Alexander Hallén).

Tredje perioden: 1–4 (9.24) Felix Lanver (Fredrik Nyholm), spel fem mot fyra, 1–5 (11.15) Emil Johansson (Alexander Galante Carlström), spel fem mot fyra, 2–5 (16.15) Gustav Fritzell (Fredrik Nyholm), spel fem mot tre, 2–6 (18.50) Rasmus Enström (Alexander Galante Carlström), spel fem mot fyra.

Skott: 19–22 (6–9, 6–8, 7–5)

Utvisningar: LIBK 2x2, IBF 4x2.

Domare: Ola Hamberg och Daniel Skoog.

Publik: 2018.

Mer läsning

Annons