Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wijk nominerad till vandringspris – kan kamma hem trofén för tredje gången

Kais Moras Anna Wijk har gjort poäng i så många matcher att även den mest inbitne kan tappa räkningen. För sitt konsekventa, stabila och imponerade spel kan hon nu prisas – igen det vill säga.

Annons

Anna Wijk, Kais Mora mot Pixbo

Varje år delar Innebandymagazinet i samverkan med Svensk Elitinnebandy och Sveriges superligatränare ut flera priser för att hylla de absolut bästa.

Anna Wijk behöver kanske inte någon utmärkelse för att förstå sitt värde som hon ju kungör så tydligt på innebandyplanen. Förra året knep hon priset "Årets Spelare" på damsidan och står på tur för en repris då hon återigen nominerats.

– Jag spelar i ett bra lag och har bra omgivning. Jag får spela en offensiv och kreativ innebandy i Mora. Det är tacksamt, säger Wijk till innebandymagasinet.

– Sen har jag riktigt bra spelare runt mig.

Kaiscentern vann poängligan helt överlägset då hon under 26 matcher producerade 74 poäng (24+50). Som grädde på moset kan vi informera om att hon spelade över hundra matcher utan att gå lottlös på poängsidan.

– Jag har en hög lägstanivå, säger Wijk.

Juryns motivering

Annas bedrift att göra poäng i varje match under så lång tid saknar motstycke inom svensk idrottshistoria. Det är en oerhörd bedrift att lyckas prestera så bra match efter match. Hon blev utsedd till världens bästa spelare och hon bär den titeln med en självklar auktoritet på planen."

Mer läsning

Annons