Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Therése Karlsson avgjorde i förlängning

Ett piggt gäng hade åkt från Malmö för att ställa till det för Mora. Men hemmalaget hade andra idéer. Efter en jämn och välspelad match vinner KAIS Mora med 4-3 efter att Therése Karlsson gjorde sista målet i förlängningen.

Annons

I början av första perioden hade KAIS Mora ett powerplay där hemmalaget inte lyckades få till spelet. Det blev stillastående och Malmö hade faktiskt det farligaste läget trots boxplay för bortalaget.

Överlag var det ändå KAIS Mora med Therése Karlsson i spetsen som hade övertaget och lyckades hålla tryck mot Malmös mål. Men Johanna Olsson storspelade stundtals i skåningarnas målbur.

Genom en kontring lyckades Malmö göra 0-1 efter 11.31. Ett oförtjänt resultat om man ser till skottstatistiken efter första perioden som visade 11-3 till Mora.

Amanda Wall åkte ut två minuter i början av andra perioden och Malmö fick läge att utöka sin ledning i powerplay. Det var en ribbträff från att bortalaget skulle göra 0-2 i det numerära överläget.

I slutet av andra perioden fick Mora ytterligare ett powerplay och då blev det bättre fart på spelet. Flera farliga chanser ledde fram till kvitteringen som slogs in på volley av Amanda Wall, assisterad av Anna Wijk. I samband med kvitteringen åker Malmö på en utvisning 2+10 för osportsligt uppträdande och Mora fick återigen chansen med en spelare mer. Då händer det igen, Anna Wijk passar fram till Amanda Wall som inte gör några misstag där hon uppehåller sig framför mål under powerplayspelet. När domaren blåser av andra perioden står det 2-1 till KAIS Mora.

Mora får ytterligare ett powerplay efter att Rasmussen i Malmö har varit på Anna Wijk ett flertal gånger och slutligen fällt Wijk. Wall får återigen ett bra läge att göra mål men skjuter över och det numerära överläget blir verkningslöst för hemmalaget.

Tredje periodens första halva är trevande och inget av lagen skapar något riktigt farligt. I elfte minuten gör Petra Weiss 3-1 för Mora och då vaknar Malmö. Skånelaget gör både 2-3 och 3-3, matchen går till förlängning.

Tidigt i förlängningen kliver Therése Karlsson fram och sätter slutresultatet 4-3 till KAIS Mora.

– Det är alltid skönt att avgöra men det hade varit mycket skönare med tre poäng, säger Therése Karlsson.

Skottstatistiken vinner Mora med 34-16. Varför är ni inte mer effektiva?

– Deras målvakt gör en riktigt bra match, men vi behöver också få in mer folk i boxen, säger Therése Karlsson som är något besviken med sin egen insats i matchen.

Therése Karlsson avgjorde i förlängningen.

Det var tufft spel stundtals och Malmö fick flera utvisningar.

Anna Wijk krigade i vanlig ordning och lyckades göra tre assist.

En välspelad match i Unihoc arena.

Matchfakta

1 perioden

13:31 0-1 Ellen Tillman (Ellen Rasmussen)

2 perioden

17:10 1-1 Amanda Wall (Anna Wijk)

17:10 Utvisning, Ellen Tillman, Malmö (Osportsligt uppträdande, 2+10 min)

18:47 2-1 Amanda Wall (Anna Wijk)

3 perioden

10:183-1 Petra Weiss

13:413-2 Ellen Rasmussen (Johanna Nilsson)

16:043-3 Rebecca Mårtensson (Emma Torikka)

Förlängning

00:244-3 Therése Karlsson (Anna Wijk)

Skott: 34-16

Domare: Frida Nilsson, Umeå och Therese Edin, Kiruna.

Mer läsning