Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sirius rubbade storfavoriten – Skakigt KAIS Mora vann första kvartsfinalen

Slutspelsnerverna var påtagliga för KAIS Mora när Sirius gästade under första kvartsfinalen.
Hemmalaget skärpte till sig i matchens slutskede och vann ändå relativt tryggt med 7–3 och tar därmed kommandot i kvartsfinalserien.

Annons

Som väntat var det KAIS Mora som inledde starkast och gästerna fick knappt låna bollen de första fem minuterna. Det blev praktiskt taget KAIS Mora mot Jennifer Gräll som vaktade Sirius målbur. Bortalagets förstamålvakt gjorde för övrigt några monsterräddningar under första perioden när Elin Reinestrand och My Kippilä avlossade sina respektive bössor.

Moras ineffektivitet och Grälls fina målvaktsspel gjorde hemmalaget nervösa och det hela resulterade i att Sirius fick några farliga målchanser. Amanda Hill darrade dock inte på manchetten.

Det skulle dröja halvvägs in i första perioden innan hemmlaget gjorde det väntade ledningsmålet. Jessika Eriksson dunkade in 1–0 i bortre krysset på ett direktskott och Mora kunde andas ut. Dittills hade förstakedjan med Wijk och Karlsson inte visat sig från sin bästa sida.

Innan domaren satte pipan mot munnen och avbröt första perioden hade även Moa Gustafsson hittat rätt och Sirius hade lyckats reducera.

I period två hände det som KAIS Moras ledare antagligen varnat spelarna för otaliga gånger inför matchen. Hemmalaget slappnade av och tappade fokus helt och hållet. Sirius bjöds in i matchen och bilden man är van att se i Unihoc arena där KAIS håller i boll 90 procent av tiden var som bortblåst. Det blev chans på chans för gästerna och det var bara Amanda Hills fina målvaktsspel och hennes stolpar som stod i vägen för ett kvitteringsmål.

Det skulle till slut lossna för förstafemman som 14 minuter in i andra perioden klämde in sin första poäng i matchen genom Elin Reinestrands skoningslösa skott från backposition. Det blev ett förlösande mål och en halvminut senare kom 4–1 av bara farten, då var det Mira Wickmans tur.

Det bör dock nämnas att det hör till ovanligheterna att förstafemman inte får presentera sig i protokollet innan 34 minuter spelats av en match i Unihoc arena.

Sista perioden i denna drabbning skulle mest komma att handla om en märklig situation som började med att Anna Wijk visades ut två minuter och Sirius fick ett straffslag i samma veva. Första straffen fick läggas om eftersom domarna menade att Morabänken stört straffläggaren i den missade straffen. I returförsöket lyckades Emma Gustafsson lura Amanda Hill och sätta 6–2, ett mål som ledde till mycket tumult och upprörda känslor hos hemmalaget.

Trots den röriga situationen lyckades Mora reda ut det hela och hålla Sirius på ett betryggande avstånd målmässigt. Matchen slutade 7–3 till Mora och dalalaget har sannerligen en del att fundera på inför kvartsfinal nummer två då den första tillställningen inte blev så övertygande som många hade väntat sig.

Mira Wickman och Moa Gustafsson firar den sistnämndes ledningsmål i första perioden när spelet började lossna för hemmalaget.

KAIS Mora – IK Sirius FBC

7–3 (2 - 1, 2 - 0, 3 - 2)

Första perioden: 1–0 (10:28) Jessika Eriksson (Elin Reinestrand), 2–0 (15.31) Moa Gustafsson (Mira Wickman), 1–2 (17.13) Linda Englund (Matilda Andersson)

Andra perioden: 3–1 (14.14) Elin Reinestrand (Anna Wijk), 4–1 (14.40) Mira Wickman (Moa Gustafsson)

Tredje perioden: 5–1 (2.42) Malin Andréasson (Anna Wijk), 6–1 (3.28) Amanda Wall (Jessika Eriksson), 6–2 (4.55) Emma Gustafsson (straff), 7–2 Elin Reinestrand (Anna Wijk), 7–3 (14.52) Charlotte Bravo (Agnes Wiklund)

Skott: 34 - 13 (14 - 3, 13 - 4, 7 - 6)

Utvisningar: KAIS: 2X2 min , IK Sirius: 4 X 2 min

Domare: Patrik Cullander, Åkersberga, Niklas Tollefors, Vallentuna

Mer läsning

Annons