Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Noél Alm Johansson fortsätter som tränare i Kais Mora – tar in extra hjälp

Noél Alm Johansson fortsätter som huvudtränare i Kais Mora. Men vid hans sida kommer nu tidigare tränare, Roger Jonssson, ta över matchansvaret.

Annons

I spelaren: Martin Wik resonerar kring om tränarfrågan är ett misslyckande eller inte.

Sporten var först med att gå ut med uppgifterna om att tränarsituationen i Kais Mora höll på att förändras. Nu bekräftar klubben själva att tränarkonstellationen kommer att förändras.

Det var i samband med Martin Anderssons(assisterande tränare) som Roger Jonsson(tidigare tränare) och Peter Wallin(klubbchef) kallades in i tränarstaben. Nu har laget spelat två matcher i SSL och alla inblandade är nöjda med resultaten.

Moras nuvarande huvudtränare, Noél Alm Johansson, kommer dock att fortsätta ha huvudansvaret för laget. Medan Roger Jonsson och Peter Wallin även gör ett officiellt inträde i tränarstaben. Roger Jonsson kommer ha rollen som matchcoach och Alm Johansson kommer ha de övergripande helhetsansvaret, medan Peter Wallin är satt att jobba med spelarna på individnivå.

– Jag är mycket nöjd att vi kunnat arbeta fram den här konstellationen. Det har länge varit mitt önskemål att få arbeta på detta sätt och vi har nu möjlighet att ta laget till ytterligare en nivå i vår ambition att spela SM-final. Jag får tack vare att Roger och Peter står vid min sida möjligheten att arbeta ännu mer med matchanalys, taktiska detaljer och lägga upp matchplanen. Jag känner fullt stöd från förening, spelare och ser verkligen fram emot att ta nästa steg, säger Noél Alm Johansson i ett pressmeddelande.

Roger Jonsson, tidigare tränare i Kais Mora, tar över matchansvaret i SSL-laget.

Även storstjärnan och tillika lagkaptenen, Anna Wijk, är nöjd med förändringen.

– Vi i laget är nöjda med nya tränarstaben. De kompletterar varandra jättebra och med den kompetens som finns ger de oss mycket bra förutsättningar att lyckas, säger hon i ett pressmeddelande.

Läs mer: Återigen trångt bakom KAIS Moras avbytarbänk – tränarsituationen olöst

Mer läsning