Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora förlorade mot giftigt Täby – Wijk gjorde säsongens första mål

Mora har vunnit en av två matcher i säsongsinledningen. När Täby stod för motståndet hemma i Unihoc Arena i den tredje omgången kom säsongens andra förlust. Täby vann matchen med 3–2.

Annons

Det var en tråkig starta för hemmalaget. 2.02 in i matchen stötte Matilda Sjödin in 0–1 efter en rörig situation där förre Mora-spelare Moa Tschöp stod för assisten.

För Täby var det en smakstart. 1–0 tidigt i matchen innebar att gästerna kunde spela sin matchplan fullt ut: tätt försvarsspel och kvicka kontringar.

Under hela den första perioden höll gästande Täby på att straffa Mora flera gånger om när de lät hemmalaget hålla i bollen för att sedan försöka ta vara på sina omställningar. Men perioden slutade, för Moras del, lyckligtvis bara 1–0 till Täby.

– Vi tar för lång tid på oss att komma in i matchen. Det är dåligt av oss att släppa in den kassen vi gör. Vi vet hur de vill spela och det målet passade dem väldigt bra, säger Noel Alm Johansson om den första perioden.

Se matchens mål och höjdpunkter i TV-klippet nedan

I matchens andra akt fortsatte hemmalaget att styra spelet på offensiv planhalva, då med med bättre precision och snabbare fötter, vilket gjorde det hela svårare för gästerna att hantera.

Moras nednötande av Täby-försvaret skulle också ge utdelning sju minuter in i perioden då Michelle Wiki, med ett precist avslut, satte dit bollen bakom Emelie Frisk i Täby-målet.

Men Mora-lyckans skulle dock bli kortvarig. Endast en minut senare kunde Louise Wickström åter ge sitt Täby ledningen i matchen, även denna gång efter en tilltrasslad situation. Resultatet 1–2 stod sig hela vägen till den tredje perioden.

– Vi blir bättre ju längre matchen går. Vi håller mycket boll, men skapar tyvärr inte de farliga lägena som krävs. Och för att skapa dessa lägen måste man ha attityd.

Matilda Sjödin stod för tre poäng när hennes lag vann matchen med 3–2.

Väl i den tredje perioden upprepade matchbilden från den första perioden sig. Mora höll mycket i boll, Täby alltid farliga när chanser gavs.

Efter Elin Reinestrand åkt ut för slag fick gästerna chansen att spela numerärt överläge. Något stekheta Matilda Sjödin tog vara på. Tredje poäng och andra målet för matchen.

Där och då, efter 1–3-målet, såg matchen ut att ha dött resultatmässigt. Men hemmalaget vägrade att ge upp. Laget lyfte längre bollar och försökte spela rakare, något som skulle ge resultat. För i den 17:e minuten kunde storstjärnan Anna Wijk göra sitt första mål för säsongen.

Efter Wijks mål darrade bortalaget betänkligt. Mora tryckte ner Täby flera gånger om och radade upp bra lägen. Men tyvärr för publikens och lagets del ville inget av de avslossade skotten leta sig in i nät. Mora förlorade matchen med 3–2.

– I enskilda fighter kan det gå såhär. Vi försöker lära oss av varje match och våra misstag. Det här är en bit på vägen till det stora målet som är att spela om SM-guld, avslutar Noel Alm Johansson.

Amanda Hill fick se tre bollar gå förbi henne i måndagens drabbning mot Täby.

Moa Tschöp i kamp med sina förra lagkamrater.

KAIS Mora–Täby 2–3 (0–1, 1–1, 1–1)

Första perioden: 0–1 (2.02) Matilda Sjödin(Moa Tschöp)

Andra perioden: 1–1 (6.35) Michelle Wiki(Amanda Wall), 1–2 (7.30) Louise Wickström(Matilda Sjödin)

Tredje perioden: 1–3 (10.02) Matilda Sjödin(Jennifer Stålhult), 2–3 (16.45) Anna Wijk(Elin Reinestrand)

Skott: 32–23 (9–11, 10–6, 13–6)

Utvisningar: Mora: 2 x 2, Täby 1 x 2

Domare: Jörgen Andersson och Daniel Dufvenberg

Mer läsning

Annons