Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många spetsar i Kais Mora – sjuttonåringen nominerad till Årets Rookie

Kais Mora består av flera talangfulla spelar. Näst på tur att uppmärksammas är Moa Andersson som eventuellt kan sålla sig till de prisbelönas kategori. Tjejen som är född under milleniumåret är nämligen nominerad till Årets Rookie.

Annons

Hon kom från Hammarby IF IBF inför säsongen och har under året gjort fem poäng (1+4) från sin backposition. Dessutom har hon fått förtroende att spela slutspel, sina 17 år till trots. Nu har hon dessutom blivit nominerad till pris som Årets Rookie efter sin fina säsong med damlaget.

– Jag har haft askul och det har varit extra kul att få spela med Sveriges bästa innebandyspelare. Jag har kunnat se på dem och lära mig en massa, säger Moa i en intervju till Innebandymagazinet.

– Det är kul att jag fått chansen även fast jag är så ung och att de tror på mig.

LÄS MER: Wijk nominerad till vandringspris – kan kamma hem trofén igen

Trots nomineringen så ser hon givetvis fortfarande utvecklingmöjligheter i sitt spel, vilket också är rimligt då denna tjej inte ens är myndig ännu.

—Jag behöver skjuta mer från backplats och ta för mig ännu mer på planen, fortsätter Moa.

Även hennes styrkor är hon på det klara med.

—Det är nog att jag vågar ta för mig på planen. Och om jag gör ett misstag så har jag lätt att släppa det och gå vidare, säger Moa.

Moa Andersson kan prisas som Årets Rookie.

Fotnot: Priset delas ut av Innebandymagazinet i samverkan med Svensk Elitinnebandy och utses i samarbete med Sveriges superligatränare.

Andra Moravinnare i kategorin "Årets Rookie": 13/14 – Johanna Hultgren, KAIS Mora.

Mer läsning

Annons