Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kais Mora krossade Warberg – Wijk bakom åtta(!) mål

Efter förlusten borta mot Rönnby senast studsade KAIS Mora IF tillbaka och hade målkalas i hemmaborgen.
Anna Wijk hamnade i ett stim och assisterade till sju mål och gjorde ett själv i utklassningssegern.

Annons

Hemmalaget fick en riktig smakstart när Anna Wijk försökte passa in framför Warbergs mål och bollen tog på en olycklig backs fot för att sedan styras in i mål efter bara 16 sekunder.

Sedan var det dags för numerärt överläge när Warberg åkte på en utvisning. Det är något alldeles särskilt när KAIS Mora spelar powerplay, som ecempel kan man ta 3–0-målet. En fantastisk upprullning och ett smakprov på när innebandy är som bäst. Anna Holmbom fick avsluta från håll, assisterad av Anna Wijk.

Flera gånger om gnistrade det kring Moras förstakedja som låg bakom det mesta i utklassningen.

13.46 in i matchen stod det 5–0 till hemmalaget och det kändes som att många av de 316 personer som satt i publiken nästan tyckte synd om gästerna som rest hela vägen till Mora.

Men Warberg gjorde ett försök att repa sig genom en time out och man lyckades faktiskt hålla tätt bakåt de avslutande sex minuterna av den första perioden.

När andra perioden drog i gång var det samma visa igen. Ett monumentalt tryck från hemmalaget och framförallt ett fint spel från KAIS Mora som stundtals kändes dom världsklass. Allting verkade fungera för Moralaget.

De enda chanserna som Warberg hade var egentligen på kontringar och på målvakten Hanna Svenssons långa utkast som var nära att gå hem.

En bit in i den andra perioden fick gästerna utdelning på en av sina kontringar. Då lossnade det lite för Warberg och de kunde spela mer avslappnat. Det ledde till att Mora fick något svårare och plötsligt fungerade inte riktigt alla intränade varianter som hemmalaget visade upp i första perioden.

Efter att KAIS Mora gjort ytterligare ett mål genom en uppvisning i bollkänsla av Therése Karlsson drog Moa Andersson på sig en utvisning genom ett slag på motståndarens klubba. I det numerära överläget kom ännu ett reduceringsmål från gästerna och ställningen var då 7–2.

I slutet av andra flöt det på och Mora hittade tillbaka till sitt fina spel igen. När första tekningen i tredje perioden avgjordes stod det 9–2 på resultattavlan.

Fortsättningen av tredje perioden blev en fortsatt uppvisning av hemmalaget och publiken fick sannerligen vad de betalade för. Anna Wijk assisterade sina lagkamrater och de gjorde få misstag i avsluten.

Slutresultatet fastställdes till 13–3 och Noél Alm Johansson sa följande efter matchen:

– Jag tycker att det blev lite avslaget kanske men jag tycker att vi gör en bra insats matchen igenom, säger Alm Johansson.

Han tycker fortsättningsvis att Anna Wijk gjorde en bra match, men att man samtidigt förväntar sig mycket av lagkaptenen.

– Hon är suverän och hon ska bidra med mycket, så det är jättebra.

Kais Mora–Warberg IC

13–3 (5 - 0, 4 - 2, 4 - 1)

Första perioden: 1-0 (0.16) Anna Wijk (Johanna Holmbom), 2–0 (5.00) Petra Weiss(Lina Svarfvar), 3–0 (9.32) Johanna Holmbom (Anna Wijk), 4–0 (11.23) Therése Karlsson (Elin Reinestrand), 5–0 (13.46) Johanna Holmbom (Anna Wijk).

Andra perioden: 6–0 (0.39) Amanda Wall (Anna Wijk), 6–1 (3.17) Andrea Envall (Malin Arneson), 7–1 (10.10) Therése Karlsson (Anna Wijk), 7–2 (11.58) Andrea Envall(Linn Johansson), 8–2 (12.30) Johanna Holmbom (Michelle Wiki), 9–2 (15.18) Johanna Holmbom (Anna Wijk).

Tredje perioden: 10–2 (6.36) Therése Karlsson (), 10–3 (7.06) Therese Arneson (Ebba Blomén), 11–3 (7.31) Michelle Wiki (Anna Wijk) 12–3 Lina Svarfvar (Moa Gustafsson), 13–3 (12.09) Elin Reinerstrand (Anna Wijk),

Skott: 42 - 21 (13 - 7, 13 - 9, 16 - 5)

Utvisningar: Kais Mora:2x2 min. Warberg IC:3x2 min.

Domare: Andreas Jansson, Hammarö, Henrik Jansson, Karlstad.

Publik: 316

Mer läsning