Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KAIS Mora körde över Uppsala

Kais Mora tuffar på i SSL. Under lördagen körde dalalaget över Uppsala med 9–3 på bortaplan.

Annons

Kais Mora har på allvar börjat klättrat i SSL-tabellen. Dalalaget befinner sig, efter krossen mot Uppsala, på fjärde plats i tabellen.

– Tabellen är inte så intressant, vi jobbar med prestationen istället. Vi ska stegra det här hela vägen mot slutspel. Så var vi är i tabellen före jul spelar mindre roll.

Redan efter drygt tre minuter inledde Amanda Wall målskyttet för Mora. Sedan skrev sig Elin Reinestrand, Anna Wijk och Michelle Wiki in i målprotokollet, allt innan perioden tagit slut.

– Vi kommer ut stort, vi spelar bra innebandy första perioden. Vi får också bra utdelning på allt vi skapar.

Reinestrand gjorde två mål i niomålskrossen.

Alm Johansson var nöjd med den totala insatsen.

– Det var en bestämdhet i hela gruppen idag. Det var bra inställning från början och vi får som sagt utdelning som bidrar till energi.

Wiki, Wall, Wijk och Reinestrand stod för Moras alla nio mål i 9–3-segern. Alm Johansson har idel beröm att ge efter matchen.

– Det är ju fantastiskt många duktiga spelare som visar klass idag. När våra spelare spelar såhär så visar vi att det är skillnad på dessa två lag och att vi är svårstoppade.

Lördagens seger gav svar på några frågor Mora-tränaren hade, men han ser fortfarande områden där laget kan utvecklas.

– Vi blandar och ger för ofta, för att jag ska vara helt nöjd. När vi får stäm och energi så gör vi det bra. Sen behöver vi vara mer stabila och kontinuitet, men det tror jag kommer.

FBC Uppsala–Kais Mora 3–9 (0–5, 2–2, 1–2)

Första perioden: 0–1 (3.02) Amanda Wall(Petra Weiss), 0–2 (6.05) Elin Reinestrand(Anna Wijk), 0–3 (10.37) Anna Wijk(Elin Reinestrand), 0–4 (12.36) Michelle Wiki(Therése Karlsson), 0–5 (19.09) Amanda Wall(Tone Einstulen).

Andra perioden: 1–5 (3.22) Amanda Armstrand(Linette Kouru), 2–5 (4.17) Sofia Paulsson(Evelina Sparf), 2–6 (7.53) Amanda Wall(Petra Weiss), 2–7 (9.36) Elin Reinestrand(Therése Karlsson).

Tredje perioden: 2–8 (0.39) Elin Reinestrand(Anna Wijk), 2–9 (1.36) Michele Wiki(Therése Karlsson), 3–9 (8.52) Evelina Sparf(Ellinor Berling)

Skott: 21–28(7–10, 3–8, 11–10)

Domare: Ludwig Broadhall och Robert Nordin.

Mer läsning

Annons