Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kais förlorade drama i Täby – utjämnat i SM-semin

En stark avslutning till trots – Kais Mora hängde inte med i tempot som Täby drog upp i den andra semifinalen.
Till sist stod hemmalaget som segrare med 5–3, vilket betyder att det nu står 1–1 i matchserien.

Annons

Spelmässigt inleddes den andra SM-semin i ett högt tempo, där båda lagen tappade mycket boll offensivt, vilket innebar en hel del omställningar från båda håll.

SE ÄVEN: Efter förlusten – nu hoppas Hill på storpublik i Smidjegrav: "Blir som en extra spelare"

Efter drygt fyra minuter var det hemmalaget som spräckte målnollan i matchen, då Therése Andersson än en gång höll sig framme för Täby. Samma Andersson låg ju nämligen bakom båda Täbys mål i det första mötet.

Det dröjde dock inte många minuter innan Mora svarade, och då var det förstaformationen som visade klass.

LÄS ÄVEN: Holmboms storspel hjälpte inte Kais Mora – "Är absolut inte nöjd"

Hjärnan bakom verket var Therése Karlsson som, med en mycket elegant passning, hittade Johanna Holmbom framför målet. Ett rapp avslut senare och matchen var kvitterad.

Tempot sjönk en aning ju längre perioden led, och inget av lagen skapade några större målchanser. Känslan var dock att Kais kontrollerade matchen spelmässigt allt mer.

Inledningen av mittakten påminde inte så lite om den första, där mycket handlade om att försöka utnyttja motståndarens misstag, snarare än att få igång ett eget spel.

En böljande matchbild, där riv, slit och avslut från distans dominerade var vad som bjöds.

Närmast att få utdelning på dessa var Täby, som hade ett par rickoscherande bollar som störde Amanda Hill. Kais-målvakten höll dock tätt – ända tills hemmalaget växlade upp ytterligare i slutet av perioden.

Med Anna Wijk på botbänken dröjde det inte länge innan Jennifer Stålhult satte dit Täbys ledningsboll, och det var med andan i halsen som Kais Mora-spelarna gick till periodvila i underläge.

Bättre blev det inte när Louise Wickström, efter bara sjutton sekunder av sista perioden, smällde in ytterligare en boll.

Täby pressade på för fler mål framåt och i det här skedet av matchen var lagen varandras motsatser. Hemmalaget var rörligt, explosivt och fullt av energi, medan Kais Mora såg avvaktande och energifattigt ut.

Efter knappt åtta minuter small det på nytt i powerplay – ett mål som gjorde backen rejält brant.

Mora tvingades chansa offensivt för att ha någon möjlighet, och när Johanna Holmbom satte sitt andra för kvällen efter tio minuter så hade man på nytt lite kontakt.

När sedan Elin Reinestrand, strax därpå, reducerade ytterligare en gång så stod det klart att matchavslutningen skulle bli något av en rysare.

Kais gick för det, men när Täby utnyttjade ett frislag och utökade med fem minuter kvar, stod det klart att det inte var Moras dag.

Man pressade visserligen med sex spelare mot slutet, men Täby höll hela vägen, vilket betyder att matchserien nu är utjämnad.

Matchfakta

Täby FC–Kais Mora

5–3 (1–1, 1–0, 3–2)

Första perioden: 1–0 (4.49) Therése Andersson (Malin Eriksson), 1–1 (7.44) Johanna Holmbom (Therése Karlsson).

Andra perioden: 2–1 (17.01) Jennifer Stålhult (Moa Tschöp) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–1 (0.17) Louise Wickström (Moa Tschöp), 4–1 (7.49) Jennifer Stålhult (Moa Tschöp) spel fem mot fyra, 4–2 (10.13) Johanna Holmbom (Petra Weiss), 4–3 (11.22) Elin Reinestrand (Johanna Holmbom), 5–3 (15.03) Jennifer Stålhult (Moa Tschöp).

Skott: 22–19 (4–6, 11–5, 7–8).

Domare: Therese Edin, Frida Nilsson.

Publik: 728.

Mer läsning

Annons