Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaiskillarna uttagna till landslagsspel – men inte för Sverige

William och Carl Tara-Eriksson hör till vardags hemma i KAIS Mora. Nu är de även uttagna till Team USA:s U19–lag under innebandy-VM i Växjö 3-7 maj.

Annons

William och Carl Tara-Eriksson – två Moraspelare som nu får prova på landslagsspel i USA:s U19.

William och Carl, 18 respektive 16 år, har båda kvalificerat sig till en plats i USA:s U19–landslag i innebandy. Till vardags spelar de i KAIS Mora och har BK Digers, som moderklubb.

William har tidigare spelat innebandy–VM för USA:s herrlag i Riga, 2016, och har den erfarenheten med sig i bagaget när han nu kommer att spela även för U19. För brorsan Carl blir detta det första landslagsuppdraget i U19.

– Det ska bli väldigt roligt att spela i U19–VM för USA, säger Carl.

– Vi är ett ungt och nytt lag och många av spelarna träffas nu för första gången. Spelarna kommer från både USA och Europa och har alla ett amerikanskt medborgarskap.

Uppladdningen för laget har pågått i 3 dagar i Helsingborg.

– Eftersom vi alla bor så långt ifrån varandra kan vi bara träffas några dagar innan VM. Vi får några timmar på oss att sätta spelet innan matchstart, berättar William.

Team USA deltar i U19-VM för andra gången. Första gången det fanns ett landslag var vid förra U19, 2015. Med en 16:e placering 2015, så hoppas man i år på en bättre placering med ett starkare lag. I alla fall på pappret.

– Vi blir bättre och bättre för varje år, och sporten växer mycket snabbt i USA, berättar William vidare.

Peter Wallin, klubbchef KAIS Mora, önskar grabbarna lycka till.

– Vi är glada att klubben kan skicka två spelare till U19–VM i Växjö. De får bra erfarenheter och kan lära sig mycket genom att vara med i så stora sammanhang.

William och Carl ser fram emot matchstart på onsdag 3 maj, då deras U19-VM inleds med matchen USA – Ungern.

Mer läsning

Annons