Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon blir ny förbundskapten efter VM: "Jättekul och ärofyllt"

I morgon åker damlandslaget till Slovakien för att vinna VM-guld. Det blir sista gången som IBF Faluns tidigare tränare Andreas Lundmark gör det som förbundskapten. Efter det tar Åsa Karlsson över rollen.
– Jag ser fram emot att utveckla innebandyn och landslaget, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons
Åsa Karlsson blir ny förbundskapten. Bild: Per Wiklund.

På fredag går innebandy-VM i Bratislava av stapeln. Det svenska damlandslaget jagar ett nytt VM-guld. Men det blir sista gången med Andreas Lundmark som förbundskapten.

Efter mästerskapet lämnar han uppdraget för att bli assisterande förbundskapten för herrlandslaget. Nu är ersättaren klar.

Det blir Åsa "Kotten" Karlsson som kliver upp från sin roll som assisterande förbundskapten.

- Det känns jättekul och ärofyllt. Jag ser fram emot att utveckla innebandyn och landslaget. Det blir en härlig utmaning, säger hon i ett pressmeddelande.

Karlsson har skrivit på ett nytt avtal som sträcker sig över fyra år och gäller från och med den 1 mars.

- Nu först och främst är det VM i Slovakien som gäller i min assisterande roll. Vi ska gå all in i Bratislava och målsättningen är självklart att ta VM-guld. Sedan kollar vi på framtiden. Jag vill spela en offensiv och fartfylld innebandy, något vi har jobbat med i flera år och ska fortsätta att utveckla, säger hon.

48-åringen är nu inne på sin andra sejour som assisterande förbundskapten. Första gången var till Kristina Landgren (2001-2005) och nu med Andreas Lundmark (2013-2017).

- Jag har gjort en resa från en auktoritär spelare och ledare till att vara mer lyhörd. Förr pekade jag med hela handen och presenterade lösningar medan jag nu blivit en mer demokratisk ledare som tar till mig av andras åsikter. Det är viktigt med delaktighet och att ta vara på samtligas kunskaper i ett ledarteam. Jag anser att jag är lyhörd, har en stor och bred kunskap om innebandy samt är ständigt nyfiken på att utvecklas.

KAIS Moras Anna Wijk, som också är landslagets lagkapten, tror att det blir en bra lösning.

– Det känns som ett bra val. Jag gillar Åsa, hon är skicklig taktiskt och en bra pådrivare. Det känns som att hon är redo att ta över.

Läs mer

Andreas Lundmark byter landslagsdamerna mot herrarna: "Känns inspirerande"

Mer läsning

Annons