Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF Falun stoppades av straffspöket från VM: "Det är tur att det inte är april"

Sirus ligger tolva i tabellen. IBF Falun ligger två. Ändå gick bortalaget segrande ur striden dem emellan. Förklaringen enligt Rasmus Enström? Den finska landslagsmålvakten, Jarno Ihme.
– Sirus spelar fantastisk bortainnebandy med en fantastisk målvakt.

Annons

Rasmus Enström bröt IBF:s måltorka med sitt reduceringsmål.

När truppen i IBF Falun sprang in på det blå Jalasgolvet under lördagen var det nästan seriepremiärskänsla i luften. I mitten av hallen hängde nämligen den nya jumbotronen som ackompanjerades av Mats Ingels stämma, nere i den lika nya matchstudion.

Matchen fick dock en något snöplig inledning. För trots att IBF Falun i regel förde hela spelet så var det ändå serietolvan Sirus som ledde med 3–0 (!) efter två spelade perioder.

– Jag tycker vi äger matchen hela tiden men vi får bara inte bollen. Det är tur att det inte är april då när det väl gäller, säger Rasmus Enström efter matchen.

Speciellt en person i Sirus valde helt rätt kväll att storspela på. Igen.

Herr Jarno Ihme.

Senaste i förra veckan stoppade han som bekant det svenska landslaget från guld under VM-straffläggningen. Och den här gången stoppade han IBF Falun från att bryta den dubbla förlustraden – som man nu istället utökade till tre.

LÄS ÄVEN: Comeback för Adriansson – assisterade i mycket viktigt momentum "Det är en bit kvar"

– Vi äger ju matchbilden men dom spelar en fantastisk bortainnebandy och har en fantastisk målvakt. Dom gör målen och vi bränner för mycket lägen och då vinner man inga matcher, fortsätter Enström.

Först i den tredje perioden lyckades man göra ett anförande att komma tillbaka. Då i underläge 4–0 och målförbannelse bröts av just Rasmus Enström. Falulaget har i inledning av säsongen fullkomligt öst in mål men hade idag alltså svårt att göra mål på sina lägen.

– I början av säsongen när vi vann med 13–4 och 17–2 då gjorde vi mål på våra lägen. Idag fick vi jobba lite hårdare, säger tränare Thomas Brottman som är nöjd med matchen. Förutom på den punkten att målen inte kommer.

– Vi spelar 95 procent i anfallszon men är ineffektiva. Sen har vi åtta spelade som kommer tillbaka från VM som är rätt trötta. Sex av dom är mentalt nedslagna. Det kostar på det med, avslutar han.

MATCHFAKTA

Falun–Sirus 4–6 (0–1), (0–2), (4–3)

Målen: 0–1 (03.42) Carl Kostov-Bredberg (Dan Johansson), 0–2 (23.43) Johan Eriksson (Dan Johansson), 0–3 (27.30) Johan Eriksson (Dan Johansson), 0–4 (47.50) Johan Eriksson (Carl Kostov-Bredberg), 1–4 (48.46) Rasmus Enström (Jonas Adriansson), 2–4 (50.34) Simon Palmén (Johannes Larsson), 3–4 (52.09) Johannes Larsson (Alexander Hallén), 3–5 (54.57) Johan Eriksson (Johan Elfving), 4–5 (59.07) Emil Johansson (Alexander Galante-Carlström), 4–6 (59.56) Bobby Edberg (öppen kasse).

Skott: 29–16 (8–6), (8–4), (13–6)

Utvisningar: Falun 5x2 min, Sirius 5x2 min

Domare: Mats Jonsson, Curre Schwela.

Publik: 1522

Mer läsning

Annons