Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla ska få spela innebandy

Annons

Till seniorserierna får föreningarna möjlighet att anmäla ytterligare två lag, sina andra- och tredjelag. Tredjelaget ska spela i den lägsta serien, just nu division 5 på herrsidan och division 3 på damsidan, och får inte avancera högre upp. Lag 2 får avancera till distriktets eller regionens högsta serie, i dagsläget division 3 för herrarna och division 2 för damerna.

Lag 2 får dock inte spela på samma nivå som föreningens A-lag.

Till säsongen 2008/2009 införs sedan en division 6 på herrsidan.

På ungdomssidan gör innebandyn som fotbollen redan gjort, det vill säga inför divisionsspel med rekommenderade åldrar. Tanken är att föreningarna ska anmäla sina lag på den nivå som lagen hör hemma kunskapsmässigt.Det gör att det blir tillåtet att anmäla lag med spelare i olika åldrar. Dock får spelarna var högst två år äldre än den rekommenderade åldern för aktuell division.

Detta underlättar för föreningar som har svårt att få ihop lag där spelarna är lika gamla. På flicksidan blir det tre divisioner, division 1, födda 91-92, division 2, födda 93-94, och division 3, födda 95-96.

På pojksidan blir det åtta divisioner, från division 1 med rekommenderat födelseår 1991 till division 8 för spelare födda 1998.

Mer läsning

Annons