Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inkassobolag håvar in?

Hedemora kommun har, tror jag, ingått ett avtal med Svea inkasso. De gör hemtjänst och hemsjukvård så dyr att ingen eller mycket få har råd att betala och sedan hamnar räkningen hos Svea inkasso som gräver guld med grävskopa på sjuka, fattigas och gamlas bekostnad.

Hedemora kommun har därmed svikit sin egen målsättning att alla ska ha rätt till omsorg oavsett inkomst. Istället för att värna om utsatta sätter kommunen ut dem i kylan, ser till att de ger inkassobolag inkomster. Snacka om vidrigheter och det värsta är att denna kommun inte är ensam om sitt förfarande. Det är nog allmänt förekommande. Jag tycker att kommunerna ska redovisa hur många av deras fattiga och sjuka kunder som hamnat hos inkasso/kronofogden.

Vi lever i en ekonomisk diktatur. Där alla former av omsorg eftersätts för att det inte finns pengar samtidigt som Anders Borg klappar sig för bröstet och skryter om den svenska ekonomin.

Birgitta Pettersson