Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingvar Andersson

Annons

Världen är lite fattigare sedan vår tidigare medarbetare Ingvar Andersson nu lämnat oss. 

Jag arbetade aldrig i Ingvars omedelbara närhet, men vi var båda en del av DT-gänget.

Många gånger korsades våra vägar glädjande nog i olika arbetsprojekt. Man behövde nämligen inte vara i Ingvars allra innersta krets för att kunna få ta del av den värme och livsglädje han generöst spred omkring sig.

Ingvar började sin långa tid på DT/FK som annonskonsulent, eller annonssäljare som det heter idag.

Han blev snabbt omtyckt av både kunder och arbetskamrater, mycket beroende på hans positiva inställning.

Under en tid var Ingvar också säljledare på tidningen. Han var konstnärlig och hade god nytta av den förmågan i arbetet med annonser.

Det var också skälet till att Ingvar senare kom till den avdelning i DT som producerade mer avancerade annonser och trycksaker, ateljén. Där arbetade han när jag kom till företaget för snart 20 år sedan. Han var nyfiken på ny teknik och blev snabbt duktig på datorstödda hjälpmedel för layout och bilder.

Jag minns att han under en konferens skapade och visade en PowerPoint-presentation. Jag hade aldrig sett något liknande innan. 

Ett av Ingvars allra största intressen var musiken. Han spelade trummor och var också en duktig sångare.

Ingvar var intresserad av matlagning och han delade gärna med sig av sina egenkomponerade recept. Jag minns inte om jag någonsin provade att laga något av dem, men jag vet att hans hjärtevän Kristina ofta blev bjuden på goda och vällagade middagar.

Nu är det några år sedan Ingvar slutade hos oss på DT. Han skulle äntligen få mer tid att ägna sig åt sina fritidsintressen. Men bara några månader efter hans sista arbetsdag hos oss kom sjukdomsbeskedet. Jag tror inte att Ingvars varma leende någonsin orkade nå riktigt lika högt på kinderna efter det.

Alla som kände Ingvar minns att han alltid hade ett par varma, uppmuntrande ord till övers.

Han var begåvad med en rejäl portion humor och oftast fick man också ett eller ett par skämt på köpet.

Nu vill jag gärna tänka att Ingvar är någonstans där det är vackert, med massor av vänner, musik och god mat. Där är det lätt att föreställa sig honom med sitt varma leende, berättande en riktigt rolig historia.

 

Peter Karlsson

försäljningschef DT